Wout Alleman wint derde rit en Hans Becking nieuwe leider in BeMC

Wout Alleman wint derde rit en Hans Becking nieuwe leider in BeMC

Het kan verkeren. Gisteren had Wout Alleman nog een off-day. Vandaag pakte hij met veel bravoure de ritwinst in de BeMC. Samen met de nieuwe leider, Hans Becking, kleurde Belgische kampioen de wedstrijd. Alleman schoof op naar de derde plaats in het algemeen klassement op 7 minuten. Morgen kan het nog spannend worden voor de eindzege. Want het verschil tussen Becking en de vorige leider Laurens Sweeck bedraagt slecht enkele seconden.

Wout Alleman en Hans Becking trokken van bij de start samen in de aanval. Al vlug verzamelden ze genoeg voorsprong om het leider Laurens Sweeck moeilijk te maken. In Houffalize, op het circuit van de voormalige wereldbeker en dat van het BK XCO hadden ze bijna anderhalve minuut voorsprong op Sweeck, die moedig zijn gele trui bleef verdedigen. Simon Gregoire en Frans Claes reden daar vlak achter. ‘Ik had niet de benen van gisteren. Dus wat het afzien en de schade beperken. Nog 1 rit alles geven‘, zei Frans Claes daarover.

In de finale kon Alleman nog wegrijden van Becking en reed met dan een minuut voorsprong naar zijn eerste zege in de BeMC. Laurens Sweeck eindigde als derde en verloor nipt zijn leiderstrui. Frans Claes eindigde als vijfde in deze rit en staat nu op de vierde plaats in het klassement.

Winnaar Alleman zei na afloop het volgende: ‘Omdat ik me vandaag goed voelde, viel ik meteen aan. Ik kreeg Hans Becking mee en dat was ideaal. We zagen dat Laurens Sweeck terrein verloor en gingen dan vol door. Op het einde was ik nog sterk om weg te rijden van Hans.’

Bij de vrouwen won leidster Bettina Janas opnieuw de rit en verstevigde haar leidersplaats op Monica Calderon Martinez, die vandaag tweede werd. Irina Lützelschwab werd derde, ook haar plaats in het klassement. Joyce Vanderbeken eindigde vijfde en bekleedt die plaats ook in het klassement.

In de andere categorieën waren de ritzeges voor Simon Gregoire (Open Men 20) , Stijn Van Boxstael (Open Men 35), Kris Henderieckx (Open Men 45), Dietmar Müller (Open Men 55) en Jolien Janssen (Open Women). En die ritwinnaars zijn ook de leiders in hun categorie.

Uitslagen en klassementen:

Bron en foto’s: Luc Wilms