Line Burquier wint bij de U23 in wereldbeker Albstadt

Line Burquier wint bij de U23 in wereldbeker Albstadt

Line Burquier was de beste bij de U23 vrouwen in de wereldbeker in Albstadt. Ze had een minuut voorsprong op de Nederlandse Puck Pieterse en de Deense Sofie Pedersen.

Wereldkampioene Eliminator Gaia Tormena, gewoon om snel te starten, nam de kopstart van de hele bende. Ze zou uiteindelijk 63 ste eindigen. Onze landgenote Britt Segers ging haar net vooraf.

Line Burquier was de vrouw van de dag. De Française, die al triomfeerde bij de World Cup opener in Petropolis, Brazilië, liet ook in Albstadt een fantastische prestatie zien, die haar haar tweede World Cup overwinning opleverde. In de startronde trapte Puck Pieterse het gaspedaal helemaal open en zette haar achtervolgers op enkele seconden, maar Burquier dichtte het gat in de eerste volle ronde en domineerde vervolgens de race. Pieterse bleef nog even aan het achterwiel van de Canyon CLLCTV rijder, maar moest daarna haar meerdere in de Française erkennen. “Ik weet dat ik goed kan starten en daar heb ik van geprofiteerd. Ik zat al vroeg op kop en kon een kleine voorsprong nemen. Line haalde me toen in, we reden een stukje samen, maar toen kon ik het niet meer bijhouden. Ze was zo sterk bergop,” zei Pieterse. Toch was de Nederlandse “heel blij” met haar tweede plaats, want in het verleden was ze vaak op een ondankbare vierde plaats geëindigd.
Voor Burqiuer was de start echter een beetje te snel, zoals ze achteraf meldde. “Toen ik met Puck op pad was, realiseerde ik me op een gegeven moment dat ik kon winnen. Natuurlijk wilde ik de kans nemen. Ik had toen een klein gat en probeerde het te vergroten. Dat werkte en toen reed ik mijn eigen race,” zei een dolgelukkige Line Burquier, die deze zaterdag haar 19e verjaardag viert.

Foto: Luc Wilms