Marianne Vos pakt vijfde wereldtitel, Sanne Cant grijpt brons

Marianne Vos pakt vijfde wereldtitel, Sanne Cant grijpt brons

Marianne Vos heeft in Koksijde haar vijfde wereldtitel binnen gerijfd. Ze reed van start tot aankomst aan de leiding en won met een straat voorsprong op haar landgenote Daphny van den Brand, die na dit seizoen stopt.  Een verrassend sterke Sanne Cant pakte verdiend brons.

Aan suprematie van Marianne Vos viel niks te doen. Ze liet al in de eerste ronde haar concurrenten in de steek. De strijd om de medailles was daarom veel spannender.

Cant subliem

Die ging in eerste instantie tussen Nederlanderse Dahphny van den Brand, Sophie de Boer en Sanne van Paassen.  Maar Sanne Cant kon na een mindere start bij de oranje dames aansluiten.  De Amerikaanse Kathy Compton viel in de start en leek ook even de aansluiting te maken.  Door een aanval van Cant werd  Compton echter terug geslagen. De strijd om het eremetaal ging uiteindelijk tussen Van den Brand, Cant en van Paassen.  Marianne Vos had al lang de aankomst bereikt, toen Cant en Van den Brand spurtten om zilver en brons. Van den Brand was iets sterker dan de sublieme Cant.

Vos pakte zo het derde goud voor Nederland. Onze Noorderburen gingen met vijf WK medailles naar huis.

Marianne Vos was dolblij met haar vijfde wereldtitel in het veld. Ze wordt hiermee recordhoudster. ‘Dit went nooit. In een veldritgek land als België winnen, is toch wel bijzonder. Ik heb er wel voor moeten vechten vandaag. Ik maakte af en toe een foutje, maar kon dat toch telkens rechtzetten,’aldus de meervoudige wereldkampioene.

Sanne Cant kon het niet goed geloven dat ze brons pakte. ‘Ik voelde me goed, vooral in het zand.  Daar was ik zeker de beste van allemaal.  Ik heb mijn eigen tempo kunnen rijden van in het begin. Ik had door dat van den Brand geen goede dag had. Daar kon ik jammer genoeg niet van profiteren. Op het einde wilden de benen niet meer mee. Ik spurtte bovendien ook op platte tubes. Ik dank ook de toeschouwers voor de massale steun,’vertelde Sanne.

 

Uitslag vrouwen

1.Marianne Vos (Ned) 41:04

2.Daphny van de Brand (Ned) op 0:37

3.Sanne Cant 0:38

4.Sanne van Paassen (Ned) 0:49

5. Katherine Compton (VSt) 0:53

6. Nikki Harris (GBr) 1:03

7. Sophie de Boer (Ned) 1:05

8. Katerina Nash (Tsj) 1:11

9. Jasmin Achermann (Zwi) 1:12

10. Lucie Chainel-Lefevre (Fra) 1:54

24. Joyce Vanderbeken 5:34;

 

 

.