Niels Albert overklast iedereen

Niels Albert overklast iedereen

Niels Albert heeft zijn tweede wereldtitel bij de elite veroverd. Hij reed van start tot finish aan de leiding. De Belgen schreven geschiedenis in Koksijde. Alle Belgen reden in de top-7. Rob Peeters kreeg zilver en Kevin Pauwels brons.  Tom Meeusen was vierde, Bart Aernouts werd vijfde. Klaas Vantornout zesde. Sven Nys moest vrede nemen met de zevende plaats.

 

Van een slechte start was deze keer bij Niels Albert geen sprake. Hij reed direct van iedereen weg. Eerst ging Kevin Pauwels alleen op zoek naar de BCKP-Powerplusrenner.  De voorsprong van Albert liep stilaan uit tot 20 seconden.  Hij kliefde door het zand alsof het niets was.

Na wat foutjes van Pauwels kon Sven Nys bij hem aansluiten.De overige Belgen stopten perfect af en hielden even Stybar in hun greep. Maar de uittredende wereldkampioen was niet in zijn dagje en zou steeds verder naar de achtergrond verdwijnen. Na vijf ronden waren de eerste zeven crossers Belgen.

Op drie ronden van het einde reden zes Belgen in de achtervolging op Albert, die meer dan 40 seconden voorsprong had.  In de voorlaatste ronde moesten Aernouts en Nys de rol lossen.  De rest was nog in strijd voor het eremetaal.  Bij het ingaan van de laatste ronde kwamen Rob Peeters, Kevin Pauwels en Tom Meeusen nog in aanmerking daarvoor.

Terwijl Albert al rustig zijn wereldtitel kon vieren, kon Rob Peeters het zilver pakken. Kevin Pauwels spurtte naar het brons.

Niels Albert kon zijn geluk niet op. ‘Ik heb naar deze wereldtitel toegeleefd. Na het BK was ik alleen daarmee nog bezig. Deze wereldtitel is de allermooiste. Die zal ik nooit meer kunnen evenaren. Hij heeft mijn seizoen goed gemaakt,’ vertelde de wereldkampioen.

Rob Peeters wist niet wat hem overkwam. ‘Ik reed vorige week niet zo goed, maar alleen dit WK telde voor mij. Dat zilver had ik  niet verwacht. Maar het is heel mooi. Ik had een hele goede dag. ‘

Kevin Pauwels was tevreden met brons. ‘Ik maakte te veel fouten in het zand. Misschien wel de meeste van iedereen.   Dit is niet mijn soort cross.  Niels was de beste vandaag. Daar viel weinig aan te doen.’

Sven Nys was zo ontgoocheld dat hij overwoog zijn laatste WK te rijden. ‘Nogmaals is gebleken dat ik te kort op zo’n dag. Misschien kan ik me beter op de klassementen.  Niels was zondermeer de beste vandaag.  Dat staat buiten kijf.’

Uitslag WK:

1. Niels Albert in 1u06’07”

2. Rob Peeters op 24″

3. Kevin Pauwels 30″

4. Tom Meeusen 34″

5. Bart Aernouts 35″

6. Klaas Vantornout 1’09”

7. Sven Nys 1’11”

8. Radomir Simunek (Tsj) 2’15”

9. Philipp Walsleben (Dui) 2’24”

10. Simon Zahner (Zwi) 2’31”

11. Steve Chainel (Fra) 2’37”

12. Francis Mourey (Fra) 2’48”

13. Zdenek Stybar (Tsj)