Massimo Vanderaerden wint 15 jaar na vader Eric rit in Crocodile Trophy

Massimo Vanderaerden wint 15 jaar na vader Eric rit in Crocodile Trophy

Massimo Vanderaerden maakt familiesucces compleet bij Crocodile Trophy

Massimo Vanderaerden is in de voetsporen van zijn vader getreden en heeft zijn eerste ritzege behaald in de Crocodile Trophy. De 27-jarige Belg, zoon van de beroemde Eric Vanderaerden, die vijf etappes won in de Tour de France en een overwinning in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, was succesvol in de tweede etappe van de editie van dit jaar in Australië. Hij won de sprint voor klassementsleider Wolfgang Krenn uit Oostenrijk. De Nederlandse Elodie Kuijper was opnieuw onverslaanbaar bij de vrouwen en boekte haar derde overwinning op rij tijdens het negendaagse mountainbike-avontuur in de Australische outback.

15 jaar geleden won Eric Vanderaerden een etappe tijdens de Crocodile Trophy. De voormalige wegrenner volgde de oproep van zijn voormalige tegenstander Gerhard Schönbacher en nam meermaals deel aan de race die door de Oostenrijker in Down Under wordt georganiseerd. Nu maakte zijn zoon Massimo het volledige familiesucces compleet door nog een etappe te winnen voor de wielerenthousiaste familie uit België.

Op de eerste twee dagen had ik geen kans. Mijn achtergrond is de weg, net als mijn vader. Ik heb dus wat tekortkomingen op de technische stukken en verloor vaak het contact met de koplopers in afdalingen. Maar nu werkte het voor mij”, meldde de 27-jarige. “Het is een bijzondere eer voor mij, om een beetje in de voetsporen van mijn succesvolle vader te treden”, voegde hij eraan toe.

Krenn verdedigde zijn algemene leiding met een tweede plaats in de tweede etappe. Alleen in de sprint werd hij verslagen door Vanderaerden. Twee minuten achter het duo kwam de Australiër Werner Van de Merwe als derde over de finish. Bij de vrouwen zorgde Kuijper uit Nederland voor haar derde overwinning op rij bij de 26e editie van de wedstrijd. Ze won na 2.000 meter klimmen met grote voorsprong op de Australische Sarah White. De derde plaats ging naar de Zwitserse Diana Capoccia.

De derde etappe van dit jaar leidt de deelnemers van Ringers Rest naar Wondecla. Tijdens de etappe wacht het peloton Mount Baldy, een zware klim in het midden van de etappe. In totaal wacht maandag 80 kilometer met 2.500 hoogtemeters.

Bron: PM

Foto: Alex Zauner