Mathieu van der Poel geopereerd aan de knie

Mathieu van der Poel geopereerd aan de knie

Mathieu van der Poel herstelt in het AZ Sint-Elisabeth in Herentals van een operatie aan zijn linkerknie door dokter Toon Claes. De ingreep vond vanavond plaats nadat de wereldkampioen en kopman van BKCP – Corendon na twee dagen zonder noemenswaardige hinder bij het trainen opnieuw pijn voelde opsteken.

“Vandaag haalde hij zelfs het einde van de straat niet”, weet sportief manager Christoph Roodhooft. “Een maand na zijn val in de Ronde van de Toekomst blijven aanmodderen, heeft geen enkele zin en is voor alle partijen frustrerend. Na overleg werd beslist onder het mes te gaan voor de posttraumatische blessure aan zijn linkerknie. Bij die ingreep onder lokale verdoving werden de twee bovenste van de drie peesbladen over de knieschijf verwijderd. Die bleken gescheurd en zaten los en waren de oorzaak van de ontsteking. Mathieu blijft vannacht ter observatie in het ziekenhuis en mag morgen naar huis.”

Het zal nog even duren voor hij weer de fiets op mag.

“De hele volgende week draagt Mathieu een drukverband om vochtophoping in het gewricht te vermijden. De daaropvolgende week wordt gestart met elektrostimulatie van de knie”, laat Roodhooft noteren. “Alles bij elkaar geteld moet Mathieu zijn fiets weer drie weken aan de kant laten. Het is dus zo goed als zeker dat hij in oktober aan geen enkele wedstrijd kan deelnemen. Zonder voorbereidende trainingsarbeid heeft het geen zin de concurrentie in de ogen te kijken.”

De wereldkampioen mist na de openingswedstrijd van de Wereldbeker in Las Vegas dus ook de tweede wedstrijd in Valkenburg op 18 oktober, dit weekend de eerste manche van de Superprestige in Gieten en een week later de openingscross van de bpost bank trofee in Ronse. Of hij op 25 oktober Zonhoven haalt, is nog onduidelijk. In elk geval mag hij goede klassementen in de drie regelmatigheidscriteriums nu al vergeten.

Bron: PM