Mathieu van der Poel mist Wereldbekerstart in Las Vegas

Mathieu van der Poel mist Wereldbekerstart in Las Vegas

Mathieu van der Poel reist morgen niet af naar Las Vegas voor de eerste manche van de Wereldbeker. De wereldkampioen en kopman van BKCP – Corendon ondervindt nog altijd hinder van zijn val drie weken geleden in de Tour de l’Avenir.

“De rechterknie die daarbij zwaar werd geraakt, is intussen genezen. Het probleem situeert zich nu in mijn linkerknie die ik blijkbaar overbelastte in mijn drang om zo snel mogelijk weer competitief te zijn”, verduidelijkt Mathieu. “Vorige donderdag bracht een MRI-scan in het AZ Monica in Antwerpen een ontsteking aan het licht, vrij diep in het gewricht. Er werd toen veel vocht uit mijn knie weggetrokken. Er zat niets anders op dan ontstekingsremmers slikken, ijs leggen en rusten. Vandaag is al mijn vijfde dag zonder fiets. Ik heb, samen met ploegarts Guy De Schutter, net een bezoek aan het UZA in Edegem achter de rug en kreeg groen licht om vanaf morgen opnieuw lichtjes te trainen.”

Het spreekt voor zich dat Van der Poel in deze omstandigheden moet passen voor Las Vegas.

“Ik keek nochtans hard uit naar de openingsmanche van de Wereldbeker. Op een ander continent mijn wereldkampioenentrui laten zien, leek mij wel wat. Een ideale start van het seizoen ken ik dus niet. Drie weken zonder fiets: dan weet je dat je weer een periode nodig hebt om de conditie op te bouwen. Ook voor het mentale front is dit niet leuk, maar ik red mij wel. Ik kijk nu al verderop in het seizoen.”

Het nieuwe doel wordt de Soudal Grote Prijs Neerpelt halen op zaterdag 26 september. In het allerslechtste geval is zijn crossdebuut voorzien in de openingsmanche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten op zondag 4 oktober, de wedstrijd die hij vorig jaar met grote overtuiging won.

Bij zijn val in de Ronde van de Toekomst haalde Mathieu zijn rechterknie open en bezeerde hij zijn rechterdij. De knie werd gehecht, maar twee weken geleden weer open gemaakt om een dreigende infectie te lijf te gaan, weer dichtgenaaid en in een brace verpakt. De draadjes van die hechting werden deze namiddag tijdens een bezoek aan het UZA in Edegem verwijderd. Begin vorige week kreeg de wereldkampioen van de artsen groen licht om de trainingsarbeid te hervatten. Na twee dagen dook de hinder in zijn linkerknie op.

Bron: PM

Foto: facebook