Ook Mathieu van der Poel ambassadeur van EK veldrijden

Ook Mathieu van der Poel ambassadeur van EK veldrijden

De organisatoren van het EK veldrijden in het Nederlandse Huijbergen mogen met trots aankondigen dat wereldkampioen Mathieu van der Poel als ambassadeur van het evenement zal fungeren. Eerder verbond ook Sven Nys zich al aan het EK.

Het ambassadeurschap van van der Poel en Nys bewijst dat het Europees kampioenschap – het eerste ooit waarop ook de profs zullen rijden – leeft onder ’s werelds beste crossers. Zaterdag 7 november is de grote dag, het Noord-Brabantse Huijbergen de ‘place to be’. Een plaats die Mathieu van der Poel door en door kent…

De huidige wereldkampioen bij de profs is een kind van de streek. Zijn vader Adrie groeide op in de Huijbergse buurgemeente Hoogerheide en verhuisde later naar België naar de nabijgelegen grensgemeente Kapellen, waar Mathieu in 1985 geboren werd en opgroeide. “Ik ben vereerd om de ambassadeur te zijn van dit EK”, zegt van der Poel. “Ik ken het parcours met zijn mooie duinen, dat maar enkele kilometers van mijn woonplaats is gelegen, en kijk ernaar uit om daar al vroeg in het seizoen te strijden voor de eerste Europese titel in het veldrijden bij de eliterenners. Als regerend wereldkampioen ga ik proberen die dag top te zijn om voor eigen publiek ook de Europese trui te pakken.”

Met Mathieu van der Poel en Sven Nys heeft grensgemeente Huijbergen de perfecte Nederlands-Belgische EK-ambassadeurs gevonden. Ook Nys kijkt uit naar de Europese titelstrijd. “Na een carrière van twintig jaar zal ik in november voor het eerst deelnemen aan een EK veldrijden. Het is me een eer ambassadeur te mogen zijn voor dit evenement en mijn sport zo te kunnen promoten. Met de Europese titelstrijd op 7 november zal de focus van het seizoen voor een deel naar voor verschuiven met renners die sneller in conditie willen zijn om dan een eerste keer te pieken. Het zal een unieke ervaring worden om in mijn afscheidsjaar al vroeg in het seizoen de nationale teamoutfit te mogen dragen. Ik kijk er alvast naar uit.”

Tickets voor het EK op 7 november in Huijbergen –  waar naast de heren elite ook de dames, beloften en junioren zullen rijden – zijn te koop via de website www.ekveldrijden2015.nl. Wie nu al toegangskaarten bestelt, geniet van een voordeeltarief!