WK Hoogerheide: oorlogsterrein?

WK Hoogerheide: oorlogsterrein?

Met een laatste vooruitblik op het WK bij de elite pakt Jan nog even uit. Over het doen en laten van de Belgen en de kansen van de buitenlanders…

De Belgen doen ook dit jaar weer geweldig goed hun best om te zien wie de grootste wanprestatie kan leveren en een nul bijdrage aan winst voor een Belgische renner tijdens het WK.

Polleke en Mario vallen over elkaar heen en noemen elkaar wederzijds stiekem een eikel. Dit getuigt niet van enig respect naar het publiek toe en zeker niet van enig respect naar de renners toe die zelf ook hun best doen om zoveel als het kan de andere renners een mes tussen de verbale ribben te steken.

Eenheid is altijd de tegenstander van de Belgische crossers geweest en NYS kampioen, ik waag het nu te betwijfelen ! Als een renner zo praat over zijn landgenoten die tijdens een WK allemaal uitkomen voor hetzelfde land dan schuilt daarin een hoop onzekerheid en is hij heel niet zeker van zichzelf . Is het nu zo moeilijk om eens een ronde of 5-6 samen te spannen en dan als je al eens met 2-3 belgen weg bent uit te maken wie er beste is.

Moeilijkheid van het WK in Hoogerheide schuilt hem in het feit dat er meerdere kapers op de kust zijn uit meerdere landen en dat weten ze maar al te goed. Stybar komt zeker niet voor een bakske koffie.Lars van der Haar is goed, geloof me en heeft de onvoorwaardelijke steun van zijn collega renners uit Nederland. Martin Bina rijdt voor eigen kans maar als hij kan verkoopt hij zichzelf gewoon aan Stybar en prefereert het landsbelang. Walsleben is een luis in de pels en heeft nog wat goed te maken met de leiding van BKCP en rijdt geheid voor eigen kans.

Al met al een zeer mooi en turbulent WK in het verschiet met vandaag de juniors en dames Elite met Vos en Compton die gewoon netjes en beleefd tegen elkaar blijven en samen laten zien hoe het moet zijn in het professionele crossen. Zondag de elite en espoirs(beloften) waarin het echte vuurwerk zit voor de meerderheid van de toeschouwers Regen kan alleen maar een mooier WK maken omdat dan blijkt wie het beste uitgerust is met techniek , kennis en kunde.

Geniet er van en en ik ben terug na het WK met een after column.

Jan van Dijk