Voor de vierde keer Agter de Berg cyclocross in Hechtelse duinen

Voor de vierde keer Agter de Berg cyclocross in Hechtelse duinen

De Hechtelse duinen zijn zaterdag 16 en zondag 17 februari opnieuw het decor voor de Agter de Berg Cyclocross. Ondanks dat ze aan het einde van het seizoen moeten opboksen tegen de Brico Cross in Hulst, zakt er ieder jaar weer een sterk deelnemersveld af naar Hechtel-Eksel.

De Agter De Berg Cyclocross in Hechtel is dit jaar aan haar vierde editie toe. “Elk jaar hebben we organisatorisch kleine stappen gezet. Ook nu weer proberen we beter te doen dan vorig jaar, met bijvoorbeeld een grotere tent, enkele uitdagende nieuwe stukken omloop en een aankomstzone die er iets anders uit zal zien.”

De deelnemersaantallen zien er ook dit jaar mooi uit. “We kunnen jammer genoeg niet meer zien wie er juist inschreef, maar het ziet ernaar uit dat we opnieuw de record editie van vorig jaar zullen evenaren. Hopelijk komen de toeschouwers ook mee genieten onder een stralende zon.”

Nieuw dit jaar is de zevende manche van de Total G-Supporterstrofee. “We zijn enorm trots dat we samen met Hofstade de enige ‘niet-a-cross’ in het klassement zijn. We verwachten zo’n dertig tot veertig G-wielrenners die de voorlaatste wedstrijd van hun regelmatigheidscriterium zullen afwerken in de Hechtelse duinen.”

Lustrum

In 2020 zal, als alles naar wens loopt, het organisatorisch comité onder leiding van Brecht Toelen toe zijn aan hun vijfde editie. “Daar willen we een speciale editie van maken, er wordt nu al volop gebrainstormd. Misschien is het weleens tijd om mee te dingen naar een Belgisch kampioenschap of kampioenschap van Vlaanderen voor aspiranten? De komende maanden zullen die knopen doorgehakt moeten worden.”

Dit jaar houdt de organisatie in elk geval vast aan het concept van de afgelopen twee jaar. “Op zaterdag is het aan
de miniemen en niet-aangesloten renners. Met deze keer dus ook de G-sporters in plaats van de gentlemen. Zondag komen de aspiranten, dames, nieuwelingen, junioren, beloften en elite zonder contract aan de start. Bij de nieuwelingen wordt er overigens gestreden voor de Limburgse trui.”

Bron: PM

Foto: Brecht Toelen- Startbox.be