Meulebeke is mooie A-cross

Meulebeke is mooie A-cross

De strijd in Meulebeke ging tussen de Sven en Sunweb . Zeven tegen 1 als ik de kranten moet geloven . Sven Nys trok fel van leer na de koers. Als het gegaan is, zoals wordt voorgesteld is het een aanfluiting voor de cross in België.

Sunweb met al hun renners present op een A cross in België , het zal je maar overkomen  als organisator. Als klap op de vuurpijl ook nog Sven aan de start. Het publiek ging op voorhand al smullen, dachten ze.

Uiteraard gooit Sunweb de wedstrijd op slot . Daar hoef je niet goed voor te kunnen tellen om dat te voorspellen.  Wat staat er op het spel? Een A cross en geen hoog prijzengeld en geen punten  of minuten voor een klassement.

Alles leuk en aardig en ik kan me de frustratie van Nys wel voorstellen en zie het koers verloop zo voor mij.

Mettepenningen en de Clercq moeten zich schamen voor wat ze daar laten zien. Laten koersen zult ge  uw mannen en niet laten spelen met elkaar. Met koersen dwing je respect af en niet met de laffe renner uit te hangen. Als ik mijn mannen zo moest laten rijden, dan bleef ik weg van de koers hoor.

Nys heeft gelijk maar moet ook niet al te veel janken. Zelf gewoon het snot voor zijn ogen rijden en eens à la Van der Haar aan de boom schudden en dan eens zien wie er nog bij is. Dan zijn er gelijk vijf van Sunweb verdwenen.

Toch wel een beklijvend verhaal en ik geloof dat het verhaal de enige spanning was op het parcours. Jammer mijnheer Mettepenningen , een zwaar gemiste kans om te laten zien dat uw renners uit echt koershout zijn gesneden.

 

Jan v Dijk