Nederlandse selectie EK mountainbike

Nederlandse selectie EK mountainbike

De selectie voor het Europees kampioenschap mountainbiken is woensdag bekendgemaakt door bondscoach Tim Heemskerk. Een top-10 notering levert voor de eliterenners kwalificatie op voor de Olympische Spelen in 2016.

Het Europees kampioenschap mountainbiken gaat om meer dan alleen de Europese titels. Naast kwalificatie mogelijkheden voor de Spelen kunnen met de Team Relay UCI punten behaald worden voor het landenklassement.  Dit klassement bepaalt uiteindelijk hoeveel startplekken Nederland in totaal heeft voor het mountainbiken op de Olympische Spelen.

Het EK wordt gehouden van 20 tot en met 26 juli in de Italiaanse plaats Chies D’Alpago.  Naast de XCO, XCE en Trial komt Nederland ook uit op de Team Relay, maar deze selectie wordt pas op het laatste moment bepaald.

 

Selectie XCO (cross-country) elite mannen 


Michiel van der Heijden

Rudi van Houts

Frank Beemer

Hans Becking

Selectie XCO (cross-country) elite vrouwen

Anne Terpstra

Selectie XCO (cross-country) belofte mannen 


Milan Vader

Selectie XCO (cross-country) junior mannen 


Roel van der Stegen

Selectie XCO (cross-country) belofte vrouwen

Annemarie Worst

Anne Tauber


Selectie XCE (eliminator) elite mannen

Jeroen van Eck

Selectie Trial elite mannen

Rick Koekoek

Bondscoach Heemskerk kijkt met spanning uit naar het kampioenschap. “Bij dit kampioenschap staat er veel op het spel. Naast de strijd om de Europese titel  is dit de eerste kans  voor de renners om zich direct te plaatsen voor de Spelen. Natuurlijk willen wij zoveel mogelijk kanshebbers aan de start hebben in Rio dus het landenklassement speelt ook een belangrijke rol tijdens dit toernooi. We moeten ons zoveel mogelijk richten op ons eigen presteren, want daar hebben we zelf invloed op”.