Sauser neemt optie op eindzege Cape Epic

Sauser neemt optie op eindzege Cape Epic

Christophe Sauser is goed op weg naar zijn vijfde eindzege in de Cape Epic. Ook vandaag stond geen maat op hem en zijn ploegmaat Jaroslav Kulhavy. Ze leiden nu met meer dan tien minuten voorsprong en enkel pech kan hen nog van de eindzege houden. Tweede werden Karl Platt en Urs Huber en derde de Zuid-Afrikanen Darren Hill en Waylon Woolcock.

De 121 km lange rit had enkele pittige klimmetjes in petto. Aan de voet van de Full Monty gingen Sauser en Kulhavy in de aanval. Zo sloegen een kloof en hadden een minuut voorsprong aan de finish op Platt en Huber.
De rit verliep niet helemaal op wieltjes voor het leidende duo. Kulhavy kreeg af te rekenen met een defecte derailleur. Sauser vreesde even voor de eindzege. ‘Je mag niet terugrijden om te kijken waar je partner blijft. Ik was dan ook heel blij toen ik de gele leiderstrui op de berg zag opduiken.’

Bij de vrouwen zetten Ariane Kleinhens en Annika Langvad hun zegereeks verder. Tweede werd opnieuw Jennie Stenerhag en haar teammie Robyn Lee de Groot. Voor de derde plaats tekende het duo Yolande de Villiers en Janka Keseg Stevkova. Opnieuw een knappe prestatie voor Alice Pirard me de vierde plaats samen met Esther Süss.

Bart Brentjens en Abraao Azevedo wonnen bij de masters. Nico Pfitzenmaier en Robert Slim moesten deze keer vrede nemen met de tweede plaats. Daniele Nardello en Karl Zoetemelk mochten mee op het podium.
In de mixed categorie was het opnieuw voor Peter Vesel en Ivonne Kraft. Zodat ook voor hen de eindzege zo goed als binnen is.