Mijmeren over Roc d’ Ardenne Marathon Houffalize en Happy bike Days

Mijmeren over Roc d’ Ardenne Marathon Houffalize en Happy bike Days

De Roc d Ardenne Marathon met grote namen aan het vertrek als Karl Platt, Soren Nissen , Bas Peters , Frans Claes en Sven Nys , Markus Kaufman , Robert Mennen en Jochen Kass enz enz , een deelnemersveld om je vingers bij af te likken en wat borg staat voor een zware strijd.

Terug komend van ons nachtelijk onderkomen in Berismenil weten we dat we vanaf de eerste bevoorrading kunnen filmen en eens zien wat de tenoren van de marathon er van bakken. Alle toppers zitten nog mooi bij elkaar en ongeveer 15 renners steken de Ourthe over en gaan weer het onverhard op waar de strijd pas echt zal ontbranden. Sven Nys en Frans Claes de twee Belgische favorieten van vandaag zullen echt uit hun pijp moeten komen om hier de overwinning weg te halen. De rest van het verhaal is bekend en je kan de beeldinterviews bekijken op de website en facebook.

Alice Pirard werd eerste bij de vrouwen en is een erg gelukkig mens als ze alleen over de finish komt. Milena Landtwing werd tweede en Ann-Katrin Helstern kaapt de 3 de plaats weg.

We bezochten ook Happy Bike Days , testdag voor de consument om eens te zien welke mountainbike bij haar of hem het beste past. Tevens een show platform voor de fabrikanten om te laten zien wat ze kunnen en aanbieden. Wij hebben ons oor eens te luisteren gelegd bij Andrea Bosmans van Sram en bij Bert Hiemstra van Haibike. Beide merken zetten inmiddels erg hoog in op de E-Bike. Sram uiteraard in de componenten en Haibike o.a. als producent van high end E-Mountainbike’s die inmiddels een groot gedeelte van het assortiment beslaan. ( interviews met Andrea en Bert komen later deze week online)

De consument kon inmiddels haar hartje ophalen op de test parcoursen en vooral de Enduro bikes vinden gretig hun richting naar de test tracks.Leuk om te zien al die bedrijvigheid en alles gecentreerd in het hart van Mountainbike Mekka Houffalize in de Belgische Ardennen. Op wat kleine minpuntjes na is alles goed georganiseerd en is het ook wel een beetje Belgische chaos die door zo veel mensen erg op prijs word gesteld.

Het was een leuk weekend in Houffalize!

Jan van Dijk