Mijmeringen bij de wereldbeker Valkenburg junioren en beloften

Mijmeringen bij de wereldbeker Valkenburg junioren en beloften

Opmerkelijke uitslagen bij vooral de Beloften(Espoirs). De heerster van de laatste drie wedstrijden, Mathieu Vanderpoel, wordt op ruim 1.29 gereden en komt eigenlijk niet eens in de wedstrijd . Hij reed in twee vorige wedstrijden de hele elite op een hoopje.

Was de tegenstand dan toch minimaal of was de jeugdige onbezonnenheid de rem die hem vandaag dwars zat.?

Een zesde plaats in een wereldbeker is zeker niet slecht maar het was niet direct een parcours voor de flyers onder de Espoirs . Zware omstandigheden die er flink inhakken, geven in deze wedstrijd de doorslag na ruim 50 minuten koers.

Stan Godrie verbaast me en eerlijk gezegd ben ik erg verheugd met zijn uitslag. Een bevestiging hoeft niet altijd in twee jaar te komen, maar kan na een iets langere tijd doorzetten.  Dat bevestigt Stan hier  vandaag.

Michael Vanthourenhout koerst momenteel bevestigend en geeft hier een duidelijk visitekaartje af voor de rest van het seizoen.

Wout van Aert die het vaandel van het Vastgoed Golden Palace team hoog houdt, maar tegen een ijzersterke Vanthourenhout aan loopt..

Doubey en Bertolini zijn zeker renners waar naarmate het seizoen vordert terdege rekening mee gehouden moet worden.

Al met al een straffe wedstrijd van enkele renners die met deze dag vooral bevestigen en hier het zware seizoen een hele sterke start geven.

Kunnen ze dit vasthouden ?

Gaan er nog nieuwe namen bij komen die even niet thuis kunnen geven op de omstandigheden in Valkenburg? Zaak is wel in deze tijden je wedstrijden op het huidige niveau goed te verdelen,  daar je anders onherroepelijk de man met de hamer tegen komt . En je aanvankelijke goede start in drie wedstrijden om zeep kan helpen.

Volgende afspraak in de wereldbeker reeks is de Duinencross in Koksijde waar in de Belgische duinen een ware slijtage slag gaat worden tussen de matadoren van het onverharde.

 

Jan v Dijk