Mike Teunisse is wereldkampioen bij de beloften

Mike Teunisse is wereldkampioen bij de beloften

Mike Theunisse is wereldkampioen bij de beloften. Hij pakte de derde gouden medaille voor Nederland op dit WK. Wietse Bosmans reed tot de laatste ronde aan de leiding en moest tevreden zijn met zilver. Wout Van Aert pakte mooi brons.

In de beginfase namen de Belgen het heft in handen en zaten alle Belgen in de top tien. Wietse Bosmans  en  de Nederlander Mike Teunissen namen de leiding gevolgd door een hele rits Belgen.

Na twee ronden kwam Wietse  Bosmans alleen aan de leiding, nadat Teunissen viel en volgde op zevende seconden.  Wout Van Aert kwam als derde door en stopte perfect af voor Bosmans.

Op vier ronden van het einde en na twintig minuten koers had Bosmans al een mooie voorsprong op Wout Van Aert, die volgde op elf seconden. Verderop volgden Theunisse, Thijmen Eissing, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Adams, Van Kessel en Vermeersch.

Halfkoers met nog drie ronden te gaan, slipte Bosmans even weg en kwam Teunisse terug bij Bosmans.  Van Aert  reed als derde. Een Holland-België duel kwam eraan.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde probeerde Teunisse weg te rijden, net op het moment dat Van Aert aanstalten maakte om aan te sluiten. Van Aert bleef hangen op enkele seconden.  In de achtervolging reden Eissing en onze landgenoten Sweeck en Jens Adams.

Bij het ingaan van  de laatste ronde demarreerde Teunissen weg en kon Bosmans die aanval niet meteen beantwoorden. Wout Van Aert bleef mooi derde.  Teunissen voerde zijn voorsprong op en Bosmans moest zich tevreden stellen met zilver. Wout Van Aert greep het brons.

De nieuwe wereldkampioen was erg blij met de wereldtitel. ‘Eerst dacht ik dat Wietse te sterk was.  Halfweg maakte Bosmans een foutje en toen wist ik dat het kon. Ik kreeg van de coach te horen om Bosmans onder druk te zetten. De laatste twee ronden was ik helemaal zeker, ‘aldus Teunissen.

Wietse Bosmans was uiteraard ontgoocheld. ‘Het is de tweede keer op rij dat ik tweede word. Maar ik vind het minder erg als vorig jaar omdat ik op mijn waarde word geklopt. Mike was sterker. Ik probeerde hem onder druk te zetten, maar voelde dat ik niet de ideale benen had vandaag. De laatste drie ronden ging het minder na die knieval. Mijn handen en benen waren ijskoud en toen ging het bergaf. Spijtig want ik had graag mijn beloftenperiode afgesloten met een wereldtitel en ik denk dat ik die ook verdiend had, ‘zei Wietse.

Uitslag:

  1. Mike Teunissen(Ned)
  2. Wietse Bosmans(Bel)
  3. Wout Van Aert(Bel)
  4. Tijmen Eissing(Ned)
  5. Jens Adams(Bel)
  6. Laurens Sweeck(Bel)
  7. Michiel Van der Heijden(Ned)
  8. Michael Vanthourenhout(Bel)
  9. Corné Van Kessel(Ned)
  10.  Gianni Vermeersch(Bel)