Milan Fretin proeft van het wegrennen

Milan Fretin proeft van het wegrennen

ava

De zonen Milan en Kaj Fretin zijn klinkende namen in het BMX Wereldje maar sinds kort ook in het wegrennen.

Voor Kaj en Milan Fretin begon het BMX Avontuur in juli 2009. Milan kwam aan de start bij de Boys 8 en Kaj bij de Boys 5. Beiden waren bezeten door het fietsgebeuren. Ze trainden tijdens de maand juli en augustus 2009 zo goed dat ze op 23 augustus 2009 beiden voor het eerst aan de start kwamen in een BMX wedstrijd. Nog niet goed wetende wat de jongens konden verwachten, begonnen ze aan dit avontuur. Al gauw bleek dat er mooie resultaten voor hen te behalen vielen en daar gingen ze ook voor… En zo mochten ze dan ook het BMX jaar 2009 met een mooi palmares afsluiten.

Na 2009 hadden ze de smaak echt te pakken. Met veel goede moed begon Milan aan het nieuwe BMX seizoen 2010. Maar het duurde niet lang. Tijdens een valpartij in een clubtraining kwam Milan foutief ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Dit was natuurlijk fataal voor zo’n jonge rijder. Verdict was één maand niet meer fietsen. Weg waren alle goede voornemens om bij de top te eindigen in het seizoen 2010. Toch behaalde hij nog mooie resultaten in dat jaar. Tijdens het Belgische Kampioenschap behaalde zelfs een derde plaats. Maar daar bleef het niet bij…. In de zomer van 2010 proefde hij voor het eerst van het wegrennen. Maar dit avontuur smaakte naar meer. Met een goede begeleiding en goede supporters wou Milan meer op de weg gaan fietsen. Hij was verloren aan het wegrijden. Dat was natuurlijk jammer voor het BMX gebeuren. Maar toch koos hij ervoor om dit samen te combineren.

Wat niet lukte in het BMX lukte hem wel op de weg. Hij werd twee maal eerste, twee maal tweede en een keer vijfde. Dat was natuurlijk de springplank om nog meer te willen in die discipline. Tijdens de winter waagde hij zich even in het veldrijden. Ook dat beviel hem want ook in deze discipline boekte hij een overwinning.

2011 startte Milan met volle moed en een goede conditie het nieuwe BMX seizoen. Hij behaalde al van bij het begin van het seizoen prachtige prestaties. Niet weg te slaan van het podium. Zelfs in het EK in Zolder kwam hij op het podium terecht met een derde plaats. Dezelfde uitslag in het Kampioenschap van Vlaanderen. Maar hij wilde toch weer op de weg gaan fietsen. Dat deed hij dan ook. Hij won al onmiddellijk de tijdritten bij de 11 jarige boys. Dus had hij de smaak opnieuw te pakken. Door de mindere prestaties in het BMX gebeuren (teveel valpartijen) zag Milan de baan vrij om wat meer op de weg te gaan koersen. Hij ziet hij dan ook zijn toekomst liggen.

Ook de kleinste spruit van de familie heeft het gewaagd in een wedstrijd in Wallonie. Daar mogen de kinderen beginnen vanaf het moment dat ze zeven jaar zijn. Kaj boekte ook hier een prachtige prestatie. Hij eindigde zoals zijn broer al op de eerste plaats (zo er voor hem ook geen toekomst weggelegd zijn in het Wegrennen?) voorlopig houdt Kaj het nog bij zijn BMX. Hij doet het ontzettend graag en gaat ten volle voor prachtige resultaten.

Dus voor de ouders van deze twee jongens ligt er een mooie toekomst in het verschiet. De papa Steve Fretin is ook Semi-prof geweest bij de Merkxx boys olv van Valerio Piva. Dus voor hem komt een dromm uit om zijn jongens bezig te zien in het fietsgebeuren. Nu zeker door dat de jongens ook de smaak te pakken hebben in het weggebeuren.

Daar horen we zeker nog meer van.

Gepubliceerd door N.A.