Sven Nys klopt Vantornout in Hoogstraten

Sven Nys klopt Vantornout in Hoogstraten

ava

Sven Nys heeft de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten gewonnen. De wereldkampioen klopte Belgisch kampioen Klaas Vantornout in de spurt en behaalde zo zijn zestigste Superprestigezege. Kevin Pauwels mocht als derde mee op het podium. Nys is nu zo goed als zeker van een twaalfde Superprestige eindzege.

Het werd een loodzware cross in Hoogstraten. Eerst de sneeuw, daarna wat dooi had het parcours in een modderpoel herschapen.

De Tsjechen Radomir Simunek en Martin Bina namen dadelijk de leiding met Vantornout in hun wiel.  Nys volgde wat verderop. Maar vooral Pauwels en Albert hadden hun start gemist en moesten achtervolgen.

Op het einde van de tweede ronde kregen we vier leiders met Nys, Vantornout, Bina en de verrassende Walsleben.  Rob Peeters, Van Amerongen en Albert werden al vlug op een minuut gereden.  Albert vertoefde dan in vijftiende positie.

Halfkoers stevenden we terug af op het WK-scenario van vorige week met Nys en Vantornout als enige leiders.  Voor Bina en Walsleben bleek het tempo te hoog.

De twee kampioenen reden rondenlang zij aan zij. Zo gingen ze  ook  de laatste ronde in. Nys maakte er een langgerekte spurt van en daar was de Belgische kampioen niet tegen op gewassen. Kevin Pauwels maakte een sterke remonte en werd derde.  Rob Peeters vierde, Walsleben vijfde en Albert kwam ook sterk terug op de zesde plaats.

Wereldkampioen Nys had voor de start nog twijfels door rugpijn. ‘Ik was een beetje in paniek bij de opwarming door rugpijn. Maar Paul Van den Bosch had een laatstejaarsstudente kiné bij en zij heeft mij een goede behandeling gegeven.  Vandaag was Vantornout heel sterk. Ik wist dat ik in de spurt de snelste was en dat is ook gelukt. Ik had misschien ook het voordeel dat iedereen vermoeid uit het WK kwam. Ik heb geleefd op een wolk deze week. Ik was gemotiveerd om de Superprestige binnen te halen. Ik win dit blijkbaar makkelijker als andere klassementen,’lachte de wereldkampioen. Nys is nu zo goed als zeker van de twaalfde Superprestige eindzege.

Klaas Vantornout legde zich sportief neer bij zijn nederlaag. ‘Ik had vandaag twee tegenstanders:  Nys en de koude. Ik was goed vandaag, net als gisteren trouwens. Het werd een mooi duel met Sven waarvan de toeschouwers zeker genoten hebben. Maar Sven was veel te sterk.’

Kevin Pauwels werd derde. ‘Ik was in het begin heel goed. Maar ik kon niet goed opschuiven. Dan kreeg ik last van mijn rug en kreeg ik het moeilijk. Dat komt door de zware omlopen.  Maar uiteindelijk kwam ik erdoor en nu sta ik gelijk tweede met Albert in de tussenstand.’

Uitslag:

1. Sven Nys

2. Klaas Vantornout

3. Kevin Pauwels

4. Rob Peeters

5. Philipp Walsleben

6. Niels Albert

7. Thijs Van Amerongen

8. Marcel Meisen

9. Jan Denuwelaere

10. Jonathan Page