Mountainbikenieuwsjes

Mountainbikenieuwsjes

ava

Het afgelopen weekend werden er nog verschillende mountainbikewedstrijden gereden. Onze nieuwe mountainbikeredacteur Jan van Dijk maakte er enkele raceverslagen van.

Robby de Bock outstanding in Cape Pioneer.

Robby de Bock die samen met een andere Belgische mountainbiker,  Michiel van Aelbroeck, de Cape Pioneer in Africa onveilig maakt,  heeft gisteren en eergisteren al outstanding gepresteerd in de proloog en de  eerste etappe.

De proloog was met een elfde plek al een goed begin en heeft de dag nadien al een goed vervolg gehad.  In de eerste etappe pikte Robby de zesde plek mee  in een zware etappe van 100 km.

 

Jos Feron Wintercompetitie

Is weer van start gegaan in het Nederlands- Limburgse Baarlo.

Baarlo is de traditionele opener van deze competitie met 16 wedstrijden, die onder de vlag van KNWU en de Nederlandse Wielerbond ook in het leven is geroepen om de sport in de breedte te stimuleren.

Inschrijven en startgelegenheid voor jong en oud en alles wat er tussen in hangt met cyclocross categoriëen en mountainbiken en te bezoeken via deze sitewww.limburgcross.nl.

Zelf heb ik gisteren ook weer  de spits afgebeten in deze mooie wedstrijdenreeks en probeer er elke winter wel er een paar te rijden op het  mooie bosrijke parcours. Met ruim 200 rennertjes, rensters en renners aan het vertrek was het met het mooie weer alweer fantastisch. Ik heb weer vele coureurs bezig gezien, waar echt wel pareltjes tussen zitten.

Kom jij volgende week ook?

 

Jan v Dijk

 

Hondsrugclassic in Gieten.

 

De Hondsrug Classic in Gieten is  een overwinning geworden voor het Team Superior-Betch.nl van de Nederlander Bart Brentjens.

Jeroen Boelen trok het laken naar zich toe met in zijn kielzog Hans Becking. De derde plek was weggelegd voor de wegrenner Martijn Keizer.

 

Jan v Dijk

 

Team Superior-Betch.nl  trekt naar Brazilië.

 

Bart Brentjens , Hans Becking , Jirka Novak en Abraao Azevedo trekken naar de meerdaagse MTB wedstrijd in Brazilië de Brasil Ride die van 19-25 oktober verreden wordt. Bart zal hier zijn teammaat van de Cape Epic weer tegen komen en ze zullen zeker voor de overwinning mee willen strijden. Hans Becking, de in het Belgische Wetteren wonende Nederlander,  en Jirka Novak zijn ook geen onbeschreven bladen in overwinningen rapen en zullen zich zeker niet de kaas van het brood laten eten.

Wij houden u op de hoogte.

 

Jan v Dijk