Sven Nys outstanding in Bpostbanktrofee in Ronse

Sven Nys outstanding in Bpostbanktrofee in Ronse

ava

Sven Nys heeft met overmacht de eerste manche van de Bpostbanktrofee in Ronse gewonnen.  De Belgische kampioen ging op de solotoer en haalde het met voorsprong op Mathieu Vanderpoel en Klaas Vantornout.

De Belgische kampioen trok in de GP Mario De Clercq al vroeg in de aanval en stond de leiding niet meer af.  Vanderpoel was de beste na Nys. Klaas Vantornout en zijn ploegmaat Kevin Pauwels eindigen op plaats drie en vier.  Lars Van der Haar werd vijfde voor Tom Meeusen, Wout Van Aert en Zdenek Stybar. Thijs Van Amerongen en Joeri Adams vervolledigden de top tien.

NYS: ‘IK WAS KLAAR OM TE KNALLEN’

Het is niet van mijn gewoonte om zo furieus te starten, maar ik wilde graag die 15 seconden bij de tussensprint. Toen ik doortrok, sloeg ik meteen een gat en ik zag dat de rest naar adem hapte. Ik ben mijn tempo blijven rijden zonder over mijn toeren te gaan. Ik voelde me vooraf klaar om te knallen, maar dat ik met zo’n voorsprong zou winnen, had ik niet verwacht. Ronse is een mooie referentie, maar er kan nog zoveel gebeuren. Ik bekijk het week per week, maar dit klassement is zeker een ambitie. De voorsprong die ik nu heb, is mooi meegenomen met het oog op de crossen die nog komen.

STYBAR: ‘IK HEB AFGEZIEN’

Ik heb echt afgezien“, vertelde wereldkampioen Stybar (Omega Pharma-Quick.Step), die twee minuten na Nys als achtste over de streep kwam. “Ik had mij voorgenomen om rustig te starten en stilaan op te schuiven, maar ik kwam sneller vooraan dan verwacht. Misschien ben ik toen wat te enthousiast geweest want ik ging wat over men toeren en kon moeilijk recupereren. Het deed wel deugd om mijn trui eindelijk eens te kunnen tonen in het veld. Nu cross ik dinsdag nog in Woerden en donderdag in Ardooie. Daarna zal ik vakantie nemen.

VAN DER POEL: ‘NYS WAS TE STERK’

“Ik was goed vertrokken en probeerde Nys bij zijn versnelling te volgen, maar zijn tempo lag te hoog. Vooral op de hellende loopstroken kwam ik te kort. Ik vreesde een beetje voor een terugval, maar die kwam er niet echt. In de slotfase kon ik nog wegrijden naar de tweede plaats. En die prestatie schat ik hoog in hier in Ronse.


VANTORNOUT: ‘BLIJ MET DERDE STEK’

Met die derde plek ben ik best tevreden. Bij de start schoot ik uit mijn klikpedaal, waardoor ik slecht weg was. Maar een excuus is dat niet. Vervolgens was het mondjesmaat opschuiven, plek per plek. Dat lukte goed, maar het veld lag ver uit elkaar. Dat ik toch naar een derde plaats kon rijden, is goed voor het vertrouwen. Zeker na gisteren (Klaas werd dertiende in ‘s-Hertogenbosch) want toen voelde ik me echt rotslecht.”

Bron reacties: PM