Laura Verdonschot wil top tien rijden op WK

Laura Verdonschot wil top tien rijden op WK

Vanaf vandaag startten we met de voorbeschouwingen van de vier Limburgse veldrijders die deelnemen aan het WK veldrijden komend weekend in het Deense Bogense. We beginnen met Laura Verdonschot, ladies first!, gevolgd op dinsdag door Ryan Cortjens, dan Timo Kielich, om te eindigen op donderdag met Quinten Hermans.  Telkens zetten we er de visie van provinciaal coach Eddy Ponet bij. De man heeft zeker zijn verdiensten in dit verhaal. Hij is intussen al dertig jaar coach.

Laura Verdonschot besloot gisteren niet te starten in de Wereldbeker in Hoogerheide omdat ze problemen had met de luchtwegen. De Lommelse bereidde zich niet voor op het WK met een stage. ‘Ik heb me niet specifiek voorbereid voor het WK. Ik heb gewoon gezorgd dat er voldoende getraind is, in de mate dat dit ging met het weer. Dan moet je normaal ook over een goede conditie beschikken en kan je ook voor een mooie uitslag gaan. Ik zou graag top 10 rijden. Nu ja,  dat was mijn doel voor het seizoen. Doordat het niveau bij de dames elk jaar verhoogd en de top breder wordt, zal dat al een moeilijke klus worden. Maar indien ik mezelf goed voel,  moet dat zeker haal baar zijn. Het is tot nu toe een seizoen met ups en downs geweest. Er waren hele goede crossen maar ook hele slechte. Iets tussen in was er niet bij dit jaar. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Zeker omdat  ik vorig jaar ook al aan het sukkelen was. Ook dit jaar heeft mij darm weer opgespeeld en moet ik na het seizoen uitkijken voor een uiteindelijk oplossing voor dit probleem. Ik ben iemand die graag constant rijd en dat is dit jaar nog niet gelukt, ook dat is mentaal niet simpel. Na het WK ga ik alle crossen nog rijden en wil ik mijn 4de plek in de DVV trofee bemachtigen. Ik hoop nog zoveel mogelijk goede uitslagen te rijden,’besluit Laura.

De visie van provinciaal coach Eddy Ponet

Eddy Ponet als trainer en coach van Limburgse renners.

‘Hoeveel tegenslag kan je hebben. Na tal van voorafgaande tegenslagen, wordt ze uitgerekend nu getroffen door een infectie op de luchtwegen. Er was beterschap, wat haar jammer genoeg aan het twijfelen bracht om toch maar te starten in de WB Hoogerheide. Dat had ze beter niet gedaan. Na een paar rondjes in de opwarming was ze ervan overtuigd en na overleg heeft ze gelukkig haar besluit genomen om niet te starten. Ik hoop dat ze voldoende herstelt. Ze had zo al geen overschot aan conditie, door haar knie perikelen. Ik weet echt niet wat te verwachten. Een aantal dagen extra rust kan goed doen voor herstel. Je kan deze week geen wonderen meer verwachten. Het is compenseren van de opbouw vooraf. Ik wens haar een goed herstel en dan wens ik haar een plaats waarin ze zelf genoegen vindt. Dat kan dan alle richtingen uit. Maar we houden de moed erin,’besluit Eddy Ponet. 

Foto: Bart Knops