Nederlander Artz beste nieuweling, eindzege voor Van den Eynde

Nederlander Artz beste nieuweling, eindzege voor Van den Eynde

Bart Artz heeft de Waaslandcross (bpost bank trofee) voor nieuwelingen gewonnen. De Nederlander haalde het in een sprint met twee van Vince Van den Eynde, die zich verzekerde van eindwinst in de bpost bank trofee.

Na twee van de vier af te leggen ronden namen Vince Van den Eynde, Bart Artz en Ryan Cortjens een kleine voorsprong. Belgisch kampioen Arno Van den Broeck en Mees Hendrikx probeerden de kloof nog te dichten, maar het drietal hield stand en vocht om de zege.

In de slotronde viel Cortjens letterlijk weg en Artz bleek te sterk voor Van den Eynde in de sprint. “Mijn eerste zege van het seizoen. En dat net op mijn verjaardag”, glunderde Artz na afloop. “Ik voelde me echt sterk vandaag. In de laatste zandstrook voor de finish probeerde ik in de slotronde nog weg te rijden, maar Vince hing in mijn wiel. Gelukkig kon ik het toch nog afmaken in de sprint.”

Van den Eynde was ontgoocheld met de tweede plaats. “Ik had natuurlijk liever gewonnen vandaag. Ik had het gevoel dat we aan elkaar gewaagd waren. Dat ik de eindzege binnen heb, is wel heel leuk. Voor het seizoen was de bpost bank trofee een doel. Ik heb er alles aan gedaan om de eindzege glans te geven met een overwinning, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”
Het eindklassement vindt u later vandaag op www.bpostbanktrofee.be

Bron : PM

Publicatie : Nancy Aerts