Wereldkampioen Dekker imponeert bij junioren

Wereldkampioen Dekker imponeert bij junioren

De juniorenwedstrijd in Sint-Niklaas (bpost bank trofee) werd een prooi voor Jens Dekker. De Nederlandse wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding en haalde het voor Florian Vermeersch en Reno Bauters.

Pechvogel van de dag was Jappe Jaspers. De Belgische kampioen had materiaalpech bij de start en moest een halve ronde lopen voordat hij van fiets kon wisselen. Een groot contrast met Dekker, ploegmaat van Jaspers bij Enertherm-BKCP, die er in Sint-Niklaas een onemanshow van maakte.

“Het was een drukke week en dat voelde ik ook in de benen”, aldus de wereldkampioen. “Maar op het einde van de eerste ronde begon het te draaien. Ik nam snel een voorsprong en die kon ik uitbouwen. Vanaf dan was het zaak om te controleren zonder over mijn toeren te gaan. Wel jammer dat Jappe vandaag zijn kansen niet kon verdedigen.”

Florian Vermeersch was een gelukkige tweede. “Het is al van Hamme geleden dat ik nog op het podium stond”, aldus de Oost-Vlaming. “Dit doet dan ook heel veel deugd. Ik zat wel de hele wedstrijd tegen mijn limiet. In de slotfase kon ik Reno lossen in het zand en zo de tweede plaats veiligstellen.”

Meer info: www.waaslandcross.be / www.bpostbanktrofee.be

Bron : PM

Publicatie : Nancy Aerts