Nederlanders overheersen WK Cruisers

Nederlanders overheersen WK Cruisers

 

Op de derde dag van het WK, de laatste dag van de Challenge, gingen de Cruisers aan de slag.  De Nederlanders pakten de meeste wereldtitels.

Seppe Laenen plaatste zich voor de finale bij de Cruisers 12 jaar en jonger en eindigde als zesde. De wereldtitel ging naar de Nederlander Jimmy Jansen voor Marc Roman Martinez uit Spanje en de Amerikaan Jack Bakken.

Bij de cruiser 13-14 was er opnieuw een wereldtitel voor de Nederlanders met Pieter Van Lankveld voor de Columbiaan Juan Camilo Ramirez en de Amerikaan Roman Jaworsky.

Bij de cruiser 15-16 werd het podium volledig door de Fransen bezet met Gauthier Jung voor Raphael Payet en Kilian Buthod Villien. Rune Deburchgraeve en Sybren Geens strandden in de halve finale.

De Braziliaan Eduardo Rezende pakte de wereldtitel bij de cruiser 17-24 voor de Fransman Benjamin Sannier en de Spanjaard Kevin Perez Sanchez .

Ook bij de cruiser 25-29 was het Nederland boven met het goud voor Kevin Van der Linde en het zilver voor Jordy Aguez. Het brons was voor de Zuid-Afrikaan Herbert Kane.

De Ier Kelvin Batey was de beste bij de cruisers 30-34. De Nederlander Rick van den Dikkenberg pakte zilver voor de Fransman Kevin Delporte.

Ook Nederlands goud voor Dorus Brink bij de cruiser 35-39. Zilver en brons was voor de Fransen Mickael Deldycke en Martial Pierru.

De Nederlander Richard Van Zomeren werd wereldkampioen in de Cruiser 40-44 . De Fransman Yann Gay eindigde 2de en zijn landgenoot Jean Renaud Ducos De Lahitte was derde.

Bij de 45+ was de wereldtitel voor de Fransman David Baron voor de Braziliaan Domingos Lammoglia en de Spanjaard Vladimir Arance Lopez.

Bij de dames 16 jaar en jonger is de Amerikaanse Olivia Armstrong wereldkampioene. Jessie Smith werd tweede voor de Française Marion Torres .

Bij de cruiser women 17-29 won de Nederlandse Tessa Geerling. Het werd haar tweede wereldtitel, na goud in de 20”. Haar landgenote Annemarijne Mohlmann pakte zilver voor de Française Camille Fontaine

Bij de cruisers 30+ werd Sarscha Huntington voor Jeanette Davies en Française Astrid Delescluse.