Niek Kimmann behoort bij de besten tijdens de Jeugd Olympische Spelen.

Niek Kimmann behoort bij de besten tijdens de Jeugd Olympische Spelen.

ava

De achttienjarige Niek Kimmann heeft tijdens de Jeugd Olympische Spelen laten zien dat hij ook hier bij de beste BMX rijders behoord.

Niek Kimmann is aan een geweldig seizoen bezig. Hij bewees dit al tijdens de Wereldkampioenschappen BMX in Rotterdam. Daar pakte hij twee titels: zowel deze van de Timetrail als in de BMX races zelf.

Doordat hij deze twee titels op zak had, werd er met veel belangstelling uitgekeken naar zijn deelname op de Jeugd Olympische spelen.

Ook hier kwam hij zeer goed voor de dag. Hij won met gemak de reeksen en in de finale kwam hij minder goed weg aan de star. Maar in de eerste bocht zette hij deze mindere start onmiddellijk weer om naar een goede positie. Hij vocht en ook de finale won hij met overtuiging.

Ook bij de meisjes mochten de Nederlandse rijdster Viviana Van Hees plaats nemen op het podium. Dit keer eindigde zij als tweede, wat zeker een mooie prestatie is voor haar op de Jeugd Olympische Spelen.

Hoewel het resultaat van, zowel Kimmann als Van Hees, normaal gesproken een medaille zou opleveren, is dat nu niet het geval. Pas wanneer het team van de jongens (Niek Kimmann en Wiebe Scholten) alle vijf de onderdelen (tijdrit, wegrace, bmx, eliminator en mountainbike) heeft afgewerkt wordt de definitieve uitslag opgemaakt en worden de medailles verdeeld.

Ditzelfde geldt voor de meisjes waar Lotte Eikelenboom en Viviana van Hees voor Nederland uitkomen op de wieleronderdelen. Ook kan er nog een medaille verdiend worden door de resultaten van de jongens en meisjes bij elkaar op te tellen. Op dit moment voeren de jongens de ranglijst aan voor Nederland. De meisjes staan in het algemeen klassement op de tweede plek.