TC Soumagne 31 augustus 2014

TC Soumagne 31 augustus 2014

ava

De rijders kregen in Soumagne een modderig parcours onder de wielen geschoven. Toch kon het de spanning niet deren. Bij de girls 15+ kregen we bijne een volledig podium van BMX Club Circuit Zolder. Marie Hossay mocht de overwinning op haar naam schrijven voor clubgenote Karo Vertessen en de derde plaats was voor Jone Vangoidsenhoven. Bij de Junior elites ging de overwinning naar Ghinio Van De Weyer voor Brecht Put die tweede eindigde en de derde plaats was voor Joffrey Wouters.

Soumagne kreeg net als de andere parcours in België heel wat regen te verduren. Dat was ook te merken aan de staat van het parcours. De organisatie had er alles aan gedaan om er een berijdbaar parcours van te maken maar onze weergoden beslisten er anders over. Af en toe werden de hemelsluizen geopend en mochten de rijders en de toeschouwers aldaar regen verwerken.

Maar dat kon de pret niet deren. De finale bij de boys 5-6 jaar werd gewonnen door Jenthe Oeyen voor de BMX 200 Dessel. Lars Bosch werd tweede voor de club van Pulderbos en de derde plaats was voor Unique Everts voor Peer BMX waar we volgende week van de partij zijn.

Bij de Boys 7 jaar was er een bliksemsnelle start voor Dries Brouns. Hij voelde zich als een visje in het water op de track in Soumagne en dat resulteerde in de dagzege voor hem uitkomende voor de BMX Club Circuit Zolder. Ook zijn clubgenoten voelden zich goed en dat resulteerde in het volledige podium voor de BMX Club Circuit Zolder. Met name Mika Ooms bezette de tweede plaats en de derde plaats ging naar een sterkrijdende Iljo Lenssen.

Bij de boys 8 jaar deden de rijders vanuit BMX Club Circuit Zolder het weer zeer goed. De holeshot ging naar Neo Tielens die er een strak tempo op nahield en de anderen het navolgen oplegden. De tweede plaats was voor Stef Lippens voor Pulderbos en Niels Appermont mocht het podium vervolledigen voor de BMX Club Circuit Zolder.

Zolder was goed bezig daar in Soumagne want ook bij de boys 9 jaar kaapten zij twee van de drie podiumplaatsen. De overwinning ging op een gemakkelijke wijze naar Matisse Geraerts uitkomende voor de BMX Club Circuit Zolder. Zijn clubgenoot Dieter Brouns had gezien hoe broer Dries het ervan af gebracht had en ging er ook vol tegenaan. Hij moest de duimen leggen tegen een sterke Matisse Geraerts. Toch mocht Dieter tevreden zijn met zijn tweede plaats. De derde plaats was voor Mike Uytterhoeven die voor Keerbergen op de derde plaats mocht gaan staan op het podium.

Bij de boys van 10 jaar kregen we een mooie overwinning voor Kayan Schaerlaeken voor Edegems Bicycle Club. Ac hter hem was er een strijd voor de tweede en de derde plaats tussen Jasper Van Calster voor BMX Westel en Aaron Schoonbroodt voor de organiserende club Soumagne. Het was Jasper die het haalde voor de thuisrijder Aaron Schoonbroodt.

Bij de Boys 11 jaar reed Didi Van Tiggelt van het Team 185 een zeer sterke wedstrijd. Van start tot finish bepaalde hij het tempo en nam de bloemen mee naar huis. De tweede plaats was voor Ferre Van Winkel voor Peer BMX en de derde plaats ging naar Gebbe Sauvillers voor BMX 2000 Dessel.

Gianlucca Pollefliet maakten zijn ouders super blij. Hij nam de overwinning mee naar huis bij de boys 12 jaar voor Top Gear BMX. De tweede plaats ging naar Senne Buysen voor Pulderbos en Dorian Geurten nam de derde plaats in beslag voor Blegny.

Thuisrijder Thibaut Vaessen uit Soumagne streek de overwinning op bij de boys 13 jaar. Hij kende de track als geen ander en dat was ook te zien in zijn finale. De tweede plaats was voor Dennis Schrooten van Peer BMX en de derde plaats ging naar Yenten Meiresonne voor The BMX Stars.

Top Gear Team rijder Sybren Geens ging het duel aan tegen Pieter Leroi uit Zolder bij de boys 14 jaar. Het was Sybren die de beste lijnen uitkoos en zo Pieter mooi achter zich kon houden. Pjotr Paeshuyse voor de BMX 200 Dessel had zich mooi op de derde plaats gezet en gaf deze niet meer af.

Bij de boys 15-16 jaar kregen we een mooie finale te zien van Elias Verbinnen uitkomende voor BMX Circuit Zolder. Hij reed een strakke wedstrijd en hield de concurrenten op achterstand. De tweede plaats was voor Thomas Van Laar en de derde plaats ging naar Ruben Gommers voor Team 185.

Bij de boys 17+ reed Seppe Gorrens een prachtige wedstrijd. Door hem werd er een stevig tempo opgelegd en dat gaf hem uitzicht op de zegen. De tweede plaats ging naar Seppe Beijens voor Bekaf Aarschot en het podium werd vervolledigd door Fabian Geurten voor Blegny.

Bij de Masters 30+ kregen we maar drie rijders aan de start. Ook voor hen was al vrij duidelijk wie de overwinning op zijn naam zou schrijven mocht hij gespaard blijven van valpartijen. Het Was Nico Willem die voor Crupi Belgium de overwinning meenam. Kevin Geboers voor Dessel en Erkki Reaymaekers eveneens uitkomende voor Dessel bezetten de tweede en de derde plaats.

 

Bij de Junior Elites kregen we een spannende strijd te zien. Ghinio Van De Weyer had een zeer goede start maar werd op de hielen gevolgd door Brecht Put die na zijn val in de reeksen op revanche zat te wachten. Maar helaas mocht het niet baten. Hij moest tevreden zijn met zijn tweede plaats. De derde plaats ging naar Joffrey Wouters.

Bij de girls 5-6 jaar ging de overwinning gemakkelijk naar Maxime Breugelmans. Die haar teamgenoten Joni Waeyenberge voor The BMX Stars achter zich kon houden. De derd eplaats ging naar Nele Wouters voor BMX Devils.

Emma Szekely nam de bloemen mee naar Peer bij de girls 7-8 jaar. Op overtreffelijke wijze won zij de finale voor Billy Goossens voor BMX 200 Dessel en de derde plaats ging naar Janne Smits voor the BMX Devils.

Bij de girls 9-10 jaar stond er geen maat op de kersverse Wereldkampioene Kjelle Poets. Zij liet iedereen achter haar en nam de bloemen mee. Aiko Gommers werd knap tweede voor de BMX Club Circuit zolder en de derde plaats ging naar Nette Coppens voor Pulderbos.

Zara Vingerhoets nam een voortreffelijke start in de finale bij de girls 11-12 jaar. Dat resulteerde in een mooie voorsprong en de dagzege. De tweede plaats ging naar de thuisrijdster Maryse Counet. Britt Baetens moest zich tevreden stellen met de derde plaats.

Bij de Girls 13-14 jaar ging de overwinning naar Bo Van Tiggelt voor team 185. De tweede plaats was voor Yellisse Van Den Broeck voor Bekaf Aarschot en de derde stek was voor Jinke Verbraeken voor BMX 2000 Dessel.

Bij de girls 15+ waren het vooral de dames vanuit Zolder die weerwerk gaven. Karo Vertessen nam een zeer goede start maar tegen de sterkte van Marie Hossay is ze nog niet opgewassen. Karo nam de eerste lijn voor haar rekening maar kreeg toen af te rekenen met Marie Hossay. Die op de tweede lijn het commando overnam en naar de overwinning fietste. De derde plaats ging naar Jone Vangoidsenhoven voor Dennenteam Keerbergen.

Bij de cruisers -16 jaar stond er geen maat op Jordi Goovaerts. Van start tot finish controleerde hij de wedstrijd en ging vlot naar huis met de bloemen. De tweede plaats was voor Dennis Steemans die vlot meeging in het wiel van Jordi. De derde plaats was voor Jarmo Forrest voor het Crupi Belgium team.

Bij de cruisers 17-25 jaar ging de overwinning vlot naar Gorden Martin voor de Edegemse Bicycle Club. Na hem kwam Svendsen Goeman voor Pulderbos als tweede over de streep en de derde plaats ging naar Yergon Vaes.

Bij de cruisers 30+ kregen we een overwinning voor Sammy De Schepper. Na hem kwam Benoit Dupont als tweede over de meet en Yvan Laenen mocht het podium vervolledigen als derde. In de voorlaatste bocht kregen we nog een valpartij waarbij Koen Van Duffel het grootste slachtoffer was. Hij brak zijn voorvork. Ook Nico Schroyen kwam ten val maar wist nog als zesde de finish te bereiken.

Bij de Cruisers Girls ging de overwinning dit keer naar Bo Steurs die zich goed voelde op de modderige omloop van Soumagne. Angie Vandeput moest zich dit keer tevreden stellen met een tweede plaats. Achter haar was het Lieze Crauwels voor Bekaf Aarschot die de derde plaats opvorderde.

Volgende week staat de hele caravaan naast en rond de track in Peer waar de vierde Flandercup wedstrijd verreden zal worden.