Winst voor Jerome Lange in de derde wedstrijd meetellende voor de Cup Du Wallonie in Blegny

Winst voor Jerome Lange in de derde wedstrijd meetellende voor de Cup Du Wallonie in Blegny

ava

Thuisrijder Jerome Lange wist zijn supporters te trakteren op een overwinning in de derde wedstrijd meetellende voor de Cup Du Wallonie dat verreden wordt over vier wedstrijden.

De derde wedstrijd van de Cup Du Wallonie werd verreden op zondag, 10 augustus 2014 in Blegny. De weersverwachtingen waren niet al te goed maar toch konden onze rijders drie vierde van hun wedstrijden rijden in droog weer. Af en toe werden ze aldaar getrakteerd op een regenvlaag. Maar dat kon de spanning niet deren.

We kregen maar liefst 34 reeksen te verwerken – daarnaast halve finales en de dag werd afgesloten met de finales.

Bij de boys 5-6 jaar kregen we de twee sterkste rijders van de dag tegenover elkaar in de finale. Zowel Jenthe Oeyen als Noë Erlich hadden hun reeksen met gemak kunnen winnen. dus de finale zou moeten uitmaken wie de beste van de dag zou worden. Jenthe Oeyen beschikte in de finale over de beste benen en reed een strakke finale. Zo kon hij de dagzege op zijn naam schrijven. Noë Erlicht van de club uit Peer werd tweede en de derde plaats ging naar Jorre Loodts uit Dessel.

De finale van de boys 7 jaar werd gewonnen door Michel Leyssen uit Pulderbos. Brend Van Aerschot werd tweede uitkomende voor Bekaf Aarschot en Iljo Lenssen werd derde voor de club uit Zolder. Deze heren waren thans aan elkaar gewaagd. Ze kwamen bijna gelijktijdig aan op de laatste hindernis op het eerste stuk. Maar in het technische gedeelte van de omloop liet Michel zich merken. Brend deed er alles aan om Iljo achter zich te houden en hij lukte in deze opzet.

Lowie Nulens ging er bij de Boys 8 jaar stevig door. Hij had in zijn reeksen laten zien dat hij zich in zijn sas voelde op deze omloop. En dat mochten zijn tegenstanders ook merken in de finale. Hij nam een zeer goede start en legde een goed tempo op dat hij kon afmaken tot de meet. De dagzege was voor hem binnen. De tweede die de finish overkwam was Sem Boeckx en Niels Hoskens streed voor de derde plaats en won deze ook.

Bij de boys 9 jaar kregen we een Nederlandse rijder die het tempo oplegde aan zijn mederijders. Guus Van Den Eynden had in zijn reeksen ook al laten zien wat hij kon en in zijn finale liet hij het zijn supporters opnieuw zien. Een goede start en de vogel was vliegen. de andere rijders konden alleen maar strijden voor de dichte ereplaatsen. De tweede plaats was voor Etan Bourguignon die als enige probeerde het wiel van Guus te pakken. De derde plaats was voor Fré Csanyi.

Bij de boys 10 jaar was het de thuisrijder Gilles Mathy die de strijd aanging met Aurelien Vaessen en Owen Mielczarek. Gilles nam een zeer goede start en kwam als eerste door. Aurelien en Owen zochten naar gaten maar konden geen aanval plaatsen op de eerste plaats van Gilles Mathy. Aurelien kon Owen nog afhouden voor de tweede plaats.

Bij de boys 11 jaar kregen we een zeer goede start van Euan Troch maar op de laatste lijn naar de finish toe kwam een zeer goed rijdende Kenneth willems nog aanvallen. Hij kwam nog kort voor de streep over Euan en nam zo de dagzege over van Euan Troch. De derde plaats was voor Lucas Van Den Heede.

Dorian Geurten kende de omloop als zijn broekzak. Hij ging er in de finale bij de boys 12 jaar als een speer vandoor en won met een fietslengte voor op Jan Vicktor Vranckx die een mooie aanval plaatste op het laatste stuk maar net te kort kwam om de dagzege naar zich toe te halen. De derde plaats ging naar Nathan Bourguignon.

Bij de boys 13 jaar hadden we geen finale. Na de derde reeks was al duidelijk wie de dagzege pakte. Robbe Dens vloog over de hindernissen heen en maakte weinig of geen fouten waardoor zijn condurrenten hem niet konden bedreigen. Dus de overwinning was voor Robbe Dens. De tweede plaats ging naar Thibaut Vaessen en de derde plaats ging naar Robbe Wijckmans.

Robbe Verschueren kwam zeer goed weg aan het hekke bij de finale boys 14 jaar. Hij legde een hoog tempo op en hield dit vast tot de finish. Aldaar stond een glunderende mama haar zoon op te wachten om hem te feliciteren met zijn overwinning. Na hem passeerden Tom STulens als tweede de meet en de derde plaats ging naar Yannis De Mayer.

Bij de boys 15-16 jaar toonden de thuisrijders hoe het moest. Voor hen waren maar liefst de vier ereplaatsen. De overwinning ging naar Thomas Van Laar, de tweede plaats was voor Steve Martin, de derde plaats was voor Gilles Lesage en de vierde plaats was voor Dimitri Devillers. De trainer van Blegny glunderde bij aankomst van zijn jongens en feliciteerden hen met hun behaalde resultaat.

Bij de junior elites men was het opnieuw een thuisrijder die liet zien hoe het moest. Jerome Lange nam een strakke start, maakten geen fouten, ging mooi over de prosectie heen en de klus was voor hem geklaard. Ook in deze categorie kregen we een volledig podium met rijderrs vanuit Blegny. De tweede plaats ging naar Romain Schaqueue en de derde plaats was voor Philippe Oostendorp.

Bij de girls kregen we geen finales. Alles werd beslist na de drie verreden reeksen. Bij de girls 7-8 jaar kregen we een overwinning voor Janne Smits die de drie reeksen won voor Lotte Wolfs die telkens tweede werd. De derde plaats was voor Femke Csanyi.

Bij de girls 9-10 jaar lieten de dames vanuit Zolder zich merken. Kaat Wijckmans wist twee van de drie reeksen op haar naam te schrijven wat voor haar de dagzege opleverde. Julie Nicolaes die twee maal tweede was en een reeks won werd hierdoor mooi tweede. De derde plaats was voor Donna Mielszarek.

Bij de girls 11-12 jaar stond er geen maat op Zoé Schaerlaeken. Met gemak won zij de drie reeksen wat ook meteen de eindzege opleverde. De tweede plaats ging naar Maryse Counet. Britt Baetens moest tevreden zijn met de derde plaats.

Marie Hossay was een maatje te sterk bij de girls 15+. Zij overklastte haar tegenstanders. De dame die het dichtste in haar buurt kon komen was Jone Vangoidsenhoven. Zij werd telkens tweede achter Marie. De derde plaats was voor Ynke Matheussen.

Bij de cruiser kregen we ook geen finales te zien. Bij de cruisers -30 jaar kregen we maar drie deelnemers aan het starthekke. Maar toch werd het een spannende strijd tussen Svendsen Goeman en Pierre Yves Leroy. Laatstgenoemde hield er telkens de spanning in tot het derde stuk en daar plaatste hij zijn aanval en met succes. Svendsen Goeman moest tevreden zijn met een tweede stek en zijn broer Gerben Goeman werd telkens derde.

Bij de cruisers 30+ kregen we een volledig starthekke vol. De streekgenoot Frederic Jeanmoye uit Soumagne wist bijna alles te winnen en dat leverde hem de eindzege op. Joel Kasperek behaalde 2/2/1 en werd hiermee tweede. Stefaan Van Duyse met zijn uitslagen 4/3/3 werd derde.

Volgende week wordt de laatste wedstrijd meetellende voor de Cup Du Wallonie verreden in Habay La Neuve. Alle rijders die drie van de vier wedstrijden van deze Cup verreden hebben zullen gehuldigd worden. De top acht van elke categorie zal een beker in ontvangst mogen nemen. Er zal ook een prijsuitreiking voorzien zijn voor het Kampioenschap van Wallonie. De drie best geplaatste rijders uit Wallonie zullen gehuldigd worden.