nieuw regelmatigheidscriterium

nieuw regelmatigheidscriterium

ava

Galazo komt volgend jaar met een nieuw offroadproject voor de dag. Dit offroadproject bestaat uit resultaten van vier veldritten en vier mountainbike wedstrijden.

Dit offroadproject is namelijk een idee dat onstaan is bij Sven Nys en Erwin Vervecken. De reden hierachter is dat ze het mountainbiken mee laten profiteren van de populariteit van het veldrijden. De veldritten die mee zullen tellen zijn : Neerpelt – Niel – Antwerpen en Leuven. De wedstrijden van de mountainbike die in aanmerking zullen komen zijn Stoumont – Averbode – Geraardsbergen en Sankt Vith. De bedoeling is dat de renners gaan rijden voor een klassement met een flinke prijzenpot.

Sven Nys is er voor te vinden om deel te nemen aan dit klassement. Ook Kevin Pauls heeft al bewezen dat het veldrijden te combineren is met het mountainbiken. Veldrijden en mountainbiken zijn twee disciplines die elkaar aanvullen.

Alle toppers uit beide disciplines kunnen meedoen voor dit klassement. Het is goed om meer media-aandacht te krijgen binnen deze twee sporttakken.

Peter Van den Abeele zegt dat de UCI het initiatief volledig zal steunen. Dat beide sporttakken hiermee verbonden worden vindt Peter een prachtig idee. Het mountainbiken kan op zich heel wat nieuwe initiatieven gebruiken. Het mountainbike heeft een olympisch statuut maar is een sport die niet gemakkelijk is.

We polsten even bij Kevin Van Hoovels hoe hij tegenover dit initiatief staat. Hij is niet zo wild van dit klassement. ‘Het seizoen van de mountainbikers is al zo lang en dan nog het Olympisch jaar erbij…. dat is een beetje teveel van het goede. Ik wil mij op een deftige manier voorbereiden in het mountainbiken. De rest zien we wel.’

Welke belangstelling het project zal trekken, zullen we merken bij de opstart volgend jaar.