Openingswedstrijd in Wilrijk

Openingswedstrijd in Wilrijk

Naar jaarlijkse gewoonte zorgt de organisatie in Wilrijk altijd voor een promowedstrijd om de BMX rijders/rijdsters de kans te bieden om in het wedstrijdritme te komen. Niet iedereen staat ervoor te springen om hier aan mee te doen maar voor zij die er aanwezig waren hebben er toch voor gezorgd dat we mooie wedstrijden te zien kregen.

Bij de boys van vijf jaar kregen we drie rijders in de finale. De beste papieren waren voor Jens Leirs uit BMX Westel die liet zien dat hij er klaar voor is. Hij wist alle reeksen te winnen en ook de finale op zijn naam te schrijven. De tweede plaats ging naar Cedric Fleerackers van BMX Denneteam Keerbergen die telkens de duimen moest leggen voor Jens Leirs. De derde plaats in deze categorie was voor Thibo Holsteens die de kleuren van Circuit Zolder droeg.

Bij de boys 7 jaar kregen we negen rijders achter het starthekke. Helaas voor eentje was er geen finale bij. Dit keer was het Ilyano Van Tongelen voor BMX Dennenteam Keerbergen die geen finale kon rijden. Hij kon zijn leeftijdsgenoten aanmoedigen en zag hoe Ben Rozein voor BMX Soumagne de puntjes op de I zette. De ganse dag wist hij alles te winnen en was dus ook de eindlaureaat van deze wedstrijd. De tweede plaats ging naar Liam Magiels voor de Molensprinters Pulderbos. En het podium werd vervolledigd door Matteo Huybrechts van the BMX Devils Ravels.

Bij de boys 8 jaar was het een heen en weer van plaatsen. Drie jongens waren aan elkaar gewaagd Lander Janssens, Brent Thijs en Lucas Van der Horst moesten het in de finale uitmaken. Ze hadden al drie sterke reeksen gereden en in de finale viel de beslissing. Dit keer was het Lander Janssens die voor BMX Dennenteam Keerbergen de winst mee huiswaarts nam. De tweede plaats ging naar Circuit Zolder onder de rijder Brent Thijs. Ook Lucas Van der Horst was tevreden met zijn derde plaats voor Offroad Club BMX 2000 Dessel.

De boys 9 jaar hadden als overwinnaar in de finale Rémi VanKerpel voor BMX Dennenteam Keerbergen. Voor de tweede plaats keken we naar Thor Van Bulck die uitkwam voor BMX Wizard en Jelte Vanden Abbeele zorgde voor een derde plaats voor Peer BMX

Jessy Pantalone zorgde voor de eerste overwinning voor BMX Soumagne bij de boys van 10 jaar. Hij werd op de hielen gezeten door Yarno Colbrant en Lou Van Camp allebei uitkomende voor Offroad Club BMX 200 Dessel.

Bij de Boys van 11 jaar volgde Loan Calogero het voorbeeld van zijn clubgenoot Jessy op. Hij bezorgde BMX Soumagne de tweede overwinning van de dag. Het podium bij deze leeftijdscategorie werd vervolledigd met Giel De Nul uitkomende voor Isorex Cycling Team met een tweede plaats en Senne Develaers voor BMX Devils Ravels met een derde plaats.

Hoe ouder de leeftijd werd hoe meer deelnemers er achter het starthekke stonden. Bij de Boys 12 jaar toonde Finn Magiels voor de Molensprinters Pulderbos dat hij in vorm is. Hij wist de eerste plaats af te snoepen van Stef Vanden born uit Vlijtingen. Het podium werd vervolledigd met Michel Leysen ook uitkomende voor de Molensprinters Pulderbos.

Axl Luyckx bezorgde de BMX Devils uit Ravels een nieuwe overwinning bij de boys van 13 jaar. Hij werd gevolgd door zijn clubgenoot Xander Jacobs voor een tweede plaats en de derde plaats werd doorgeschoven naar Yannick Colbrant voor Offroadclub BMX 200 Dessel.

Ziko Decoster is goed uit zijn winterslaap gekomen. Hij bezorgde BMX Halle een overwinning bij de boys 14 jaar. Hij is erop gebrand om een supergoed seizoen te rijden. Jesse Van der Eycken haalde de tweede plaats binnen voor Offroad club BMX 2000 Dessel. Axl Quirijnen zorgde voor de derde plaats voor zijn nieuwe club The Flying Finches.

Bij de boys 15 jaar was er een strijd tussen Aurélien Vaessen en Robbe Baisipont voor de winst in de finale. Maar het was eerstgenoemde Aurélien Vaessen die een nieuwe overwinning binnen haalde voor zijn club BMX Soumagne. De tweede plaats was voor de rijder van Bekaf Team Aarschot Robbe Baisipont. Willem Bolsens zorgde voor de eerste derde plaats voor VZW Antwerp BMX.

Aangezien er niet voldoende deelnemers ingeschreven waren voor de categorie 17+ en de elites men hebben ze besloten om er open categorie van te maken. We keken uit wat dit voor wedstrijd zou geven. Maar het was een gemakkelijke overwinning voor Mathijn Bogaert van VZW Antwerp BMX. De ganse dag was hij de sterkste en nam overal de winst mee. De tweede plaats ging naar Thibaut Vaessen voor BMX Soumagne en de derde plaats ging naar Tibo Huybrechts voor BMX Devils Ravels. Het is uitkijken wanneer alle renners achter het starthekke staan hoe deze reeks er in de toekomst zal uitzien.

Bij de Boys 19 jaar kregen we een overwinning voor Seppe De Hoon uitkomende voor Antwerp BMX. Stijn Strackx die de BMX Fiets ook weer ten hand heeft genomen moest tevreden zijn met een tweede plaats voor Offroad club BMX 2000 Dessel. Svendsen Goeman mocht voor BMX Halle de derde plaats bekleden.

De cruiser reeksen zijn dit jaar dikker gevuld dan de voorgaande jaren. Maar in Wilrijk was hier nog niet al te veel van te merken. We kregen bij de cruisers -16 jaar maar vier finalisten achter het starthekke. Hopelijk wordt dit in de loop van het nieuwe BMX Seizoen verder aangevuld. De winst ging naar Kane Papen voor BMX Ranst. De tweede plaats werd ingevuld door Kailash Mertens en Tom Fortemps mocht het rijtje op het podium vervolledigen.

Bij de cruisers 17+ werd het een strijd tussen de gebroeders Goeman. Maar ze gaven elkaar geen duimbreedte toe. De beste papieren waren voor Gerben Goeman die voor Halle de winst binnen haalde. de tweede plaats was voor Svendsen Goeman en wie ook zijn BMX Fiets van stal had gehaald was Yannick Spruyt en die bemachtigde de derde plaats in deze categorie.

Ook de dames waren van de partij in Wilrijk. De eerste overwinning bij de jongste meiden was voor Zenya Papen voor Ranst. Haar collega Kimberly Claes mocht de tweede trede opvullen voor BMX Starts en Tamara Teurfs mocht voor Ranst op plaats drie gaan staan.

Bij de girls van 9 jaar ging Hanne Geudens met de eerste bloemen naar huis. Zij haalde overwinning binnen voor Ravels. De tweede plaats ging naar Fleur De Tant voor Halle en de derde plaats werd ingevuld voor Dessel door Nona Huysmans.

Sanne Lumbeeckx kwam op haar thuisparcours voor de winst en dat deed ze met gemak. Lien Roef haar collega mocht als tweede het podium opgaan en de derde plaats was voor Annelien Ansoms die voor The Flying Finches een tweede podiumplaats van de dag binnen haalde.

Bij de girls 13 + was het Liese Lumbeeck die voor de tweede overwinning in de familie zorgde. Naast haar kwam Stephani Janssen van Ravels en Romy Ansoms voor the Wizard staan.

Er waren nog heel wat rijders niet aanwezig omdat deze nog net uit stage terug kwamen of anderen die nog een trainingsweekeinde hadden ingepland. We kijken dus uit naar de eerste officiële confrontatie die gepland staat op 17 maart 2019 met de eerste Topcompetitie die zal verreden worden in Ranst.

Bron : Nancy Aerts