Nino Schurter en Lars Forster gaan voor eindzege in Cape Epic

Nino Schurter en Lars Forster gaan voor eindzege in Cape Epic

De “Tour de France of Mountainbiken” start zondag. Met Schurter-Forster en Frischknecht- Heyns heeft SCOTTT-SRAM alle kanshebbers op prijzen in Zuid-Afrika.

Acht dagen, 624 kilometer en 16650 meter klimmen. Als seizoensopener voor SCOTTT-SRAM is de “Tour de France of Mountainbiken” een wedstrijd die zijn titel waarmaakt. En de verwachtingen zijn weer hooggespannen. Gezien de laatste omstandigheden heeft team SCOTTT-SRAM besloten om op het laatste moment een verandering in de teamcombinatie aan te brengen. Olympisch kampioen Nino Schurter racet nu met Europees kampioen Lars Forster, terwijl Andri Frischknecht – winnaar van het Zwitserse Epic 2018 en etappewinnaar van het Epic 2017 Cape Epic – het DSV-SCOTTT-SRAM-team vormt met de Zuid-Afrikaanse Marathonkampioen Gert Heyns.
Vlak voor het vertrek naar Zuid-Afrika deden Nino, Lars en Andri hun jaarlijkse pre-seizoensgebonden prestatietest met het Swiss Sports Institute in Magglingen. Ze zijn allemaal in uitstekende fysieke conditie. Andri Frischknecht, die oorspronkelijk Nino’s Cape Epic-partner was, had echter in februari op het trainingskamp te maken met een aantal gezondheidsproblemen. Ook al is hij nu weer op de rails, de niet zo ideale opbouw voor Cape Epic zette hem met de rug tegen de muur. De verwachtingen voor samen rijden met Nino waren enorm hooggespannen. Om aan die verwachtingen te voldoen is een perfecte voorbereiding nodig, wat helaas niet mogelijk was.
Met Lars Forster is SCOTTT-SRAM in de gelukkige situatie dat hij meer dan alleen een back up plan heeft. Daarom besloot Teammanager Thomas Frischknecht deze verschuiving te maken. Ook al is Lars een rookie van de Cape Epic, het SCOTTT-SRAM A-team zal er één zijn om naar te kijken. Lars is in topconditie en kijkt er naar uit om deze kans te grijpen om met Nino te racen. Hij zegt: “Als ik de kans krijg om met Nino te racen voor een Cape Epic overwinning, dan neem ik het aan! Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor dit avontuur. Het gebrek aan ervaring maak ik goed met een geweldige leraar naast me. Laten we dit doen!”
Teammanager Thomas Frischknecht vult dit aan: “De Cape Epic is ongetemd en onvoorspelbaar. Het belangrijkste om kans te maken op een topnotering is het hebben van twee sterke teams die goed samenwerken, zoals twee jaar geleden toen Nino met Matthias Stirnemann de overall won en Andri met Michiel van der Heijden twee etappes won. In 2019 hebben we zo’n situatie met twee veelbelovende teams, wie er ook met wie gekoppeld is. De rest van het verhaal wordt verteld door de Cape Epic zelf. Mechanische pech, blessures en gezondheidsproblemen kunnen alle dromen in enkele seconden de nek omdraaien. Anders dan vorig jaar rekenen we erop dat het geluk weer aan onze kant kan liggen.”

Bron: PM Scott-Sram

Foto: Margus Riga