Pauwels en Vanthourenhout klokken snelste rondetijden in Valkenburg

Pauwels en Vanthourenhout klokken snelste rondetijden in Valkenburg

Lars van der Haar mag dan wel de wereldbekerwedstrijd in Valkenburg gewonnen hebben. De snelste rondetijden werden echter geklokt door twee Sunweb Napoleon Gamesrenners. Kevin Pauwels bij de elite en winnaar Michael Vanthourenhout bij de beloften waren de snelste renners per ronde.

Sunweb – Napoleon Games keerde met een goed gevoel naar huis terug. Dankzij de tweede plek van Kevin Pauwels (met in zijn spoor vier van zijn ploegmaats, die allemaal in de top vijftien finishten), én dankzij de winst van belofte Michael Vanthourenhout, die net als in Ronse en Ardooie een kopje te groot was voor de concurrentie.
Ploegleider Mario De Clercq deed ’s avonds na Valkenburg nog een interessante vaststelling: de snelste rondetijd op de Cauberg werd niet geklokt door Van der Haar, maar door Kevin Pauwels én… Michael Vanthourenhout. Zij klokten beiden af op 7’02”, een secondje sneller dan de winnaar. Vooral opmerkelijk in het geval van belofte Michael. Zeker als je de omstandigheden kent, want de omloop lag er tijdens de beloftecross in de voormiddag nog een stuk gladder bij dan tijdens de profwedstrijd. Hoeft het nog gezegd dat de toekomst voor onze ploeg verzekerd is met de jongste van de broers Vanthourenhout?
 Bron: PM