Pavla Havlikova wint de wedstrijd in Woerden

Pavla Havlikova wint de wedstrijd in Woerden

Na een zevende plaats afgelopen zondag in Valkenburg werd Ellen van Loy vandaag tweede in het Nederlandse Woerden. Door een foutje in de voorlaatste ronde kon ze de sprint niet aangaan met winnares Pavla Havlikova. “Het is misschien weer een tweede plaats, maar ik ben er enorm blij mee”, wist ze na afloop.

Met vier reden ze bijna van start tot finish aan de leiding. Pavla Havlikova, Nikki Harris, Sanne van Paassen en Ellen van Loy waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Ze wisselden elkaar heel goed af op de snelle omloop van Woerden. “Het regende aanvallen, iedereen probeerde op zijn beurt weg te rijden van de anderen. Uiteindelijk wisten Pavla en ik ons lichtjes af te scheiden. Op dat moment werd het parcours heel glad en de foutjes stapelden zich op. Het parcours was echter nog te snel op van fiets en tubes te wisselen, ik zou veel te veel tijd verliezen”, vertelde Ellen van Loy.

Ellen Van Loy

Achteraf gezien had ze misschien beter toch gewisseld van tubes. “Ik kwam ten val en Pavla kon daardoor wegrijden. Nikki Harris en Sanne van Paassen kwamen opnieuw aansluiten. Met nog één ronde te gaan wist ik dat ik zoveel mogelijk op kop moest zitten. De omloop in Woerden is er eentje waar je niet simpel kan voorbijsteken. Ik eindig uitendelijk op een tweede stek en ik ben meer dan tevreden hiermee. Ik voelde me sterk en het was een plezante cross, wat moet je nog meer hebben. Oke, die overwinning heb ik vandaag niet kunnen behalen, maar er komen nog genoeg kansen”, aldus de renster uit Herenthout.

 

Bron : Ellen Van Loy