Lars van der Haar favoriet voor Superprestige Zonhoven

Lars van der Haar favoriet voor Superprestige Zonhoven

Hansgrohe Superprestige Zonhoven: Van der Haar houdt van de kuil

Komende zondag trekken fans en liefhebbers weer massaal naar de kuil in Zonhoven. Man in vorm Lars Van der Haar blikt vooruit op de tweede proef van de Hansgrohe Superprestige. “Zonhoven is één van mijn favoriete omlopen”, klinkt het enthousiast.

Winst in Valkenburg (zondag) en Woerden (dinsdag). Dan ben je zondag automatisch favoriet voor de Hansgrohe Superprestige in Zonhoven. “Met het vertrouwen en de conditie zit het inderdaad wel goed”, aldus Van der Haar. In de eerste manche van de Hansgrohe Superprestige in Gieten finishte Van der Haar als tweede, achter Wout van Aert. “Een goed klassement in de Superprestige is dan ook absoluut een doel. In Gieten ben ik alvast prima begonnen en ik hoop in Zonhoven opnieuw een goeie zaak te doen.”

Over het parcours op domein Molenheide is de Nederlander van Team Giant-Alpecin vol lof. “Het is niet alleen een spectaculair, maar ook een zwaar parcours. Eén van mijn favoriete omlopen, met de kuil als exponent. Het is ieder jaar opnieuw kicken als je daar naar beneden duikt. Ongelooflijk ook hoeveel volk daar altijd staat te juichen. Dat zijn de dingen die het veldrijden zo ongelooflijk mooi maken.”

WINST BIJ BELOFTEN

Voor de 24-jarige Van der Haar is het al zijn zesde passage in Zonhoven. Bij zijn eerste deelname als belofte in 2010 ging de Nederlander meteen met de bloemen naar huis. “Die wedstrijd herinner ik me nog goed. Ik werd gelost door Jim Aernouts, maar in de laatste bocht kon ik weer aanpikken en alsnog winnen. Een val in de kuil bezorgde me toen nog gekneusde ribben, maar een week later werd ik toch Europees kampioen”, vertelt Van der Haar, die bij de elite in Zonhoven nog niet dichter geraakte dan een derde plaats vorig jaar.

PIEKEN NAAR EK

Van der Haar kijkt ook al verder vooruit. Op 7 november wil de Nederlander in eigen land een gooi doen naar de Europese titel. “De conditie richting dat EK nog verscherpen, wordt moeilijk. Deze goeie vorm aanhouden en gezond blijven, is dus het belangrijkste. Op een bepaald moment ben je altijd een beetje over je piek heen, maar ik hoop dat ik dit zeker kan doortrekken tot en met het EK. In Huijbergen wacht trouwens ook een mooi parcours en het is uiteraard in Nederland. Dat is altijd een extra motivatie.”

KUIL LICHT GEWIJZIGDHet parcours in Zonhoven blijft nagenoeg ongewijzigd, al valt er in de gevreesde kuil wel een verandering te noteren. De plek waar de renners de kuil induiken is dit jaar eveneens de plek waar de renners er weer uitklauteren. In het klassement van de Hansgrohe Superprestige leidt Wout van Aert met 15 punten, voor Van der Haar (14 pt.) en Tim Merlier (13 pt.). Bij de vrouwen verdedigt Sanne Cant haar leidersplaats en bij de beloften en junioren leiden respectievelijk Daan Hoeyberghs en Jappe Jaspers de dans.

Hansgrohe Superprestige Zonhoven

Zondag 25 oktober 2015

GPS: Molenheide, Zonhoven (via E314, afrit 30)

 

Deelnemerslijst: www.superprestigezonhoven.be  

Programma:

09u45:  Nieuwelingen

11u00:  Ridley Cup Junioren

12u15:  Topsport Vlaanderen Superprestige Beloften

13u45:  Superprestige Ladies Trophy

15u00:  Hansgrohe Superprestige Elite (live op Play Sports en op het Playtime kanaal 11 van Telenet + ruime samenvatting bij Sporza op één omstreeks 16u30 + samenvatting in Sportweekend)

 

Shuttle dienst:
Deze rijdt van aan de ingang van de publieksparking tot aan de hoofdingang op de Vlasbergweg. De bussen rijden doorlopend van 9u30-18u00.


Toegankelijkheid:
De organisatie levert, in samenwerking met Intro en dankzij de steun van provincie Limburg, extra inspanningen om de veldrit toegankelijk te maken voor bezoekers met een handicap.

–        Er zijn voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een handicap.

–        Er is een voorbehouden zone waar mensen met krukken of in een rolstoel het parcours goed kunnen volgen.

–        Er wordt een toegankelijk toilet voorzien.

–        Je kan gratis beroep doen op een Intro-vrijwilliger voor assistentie.

–        Blindengeleidehonden en hulphonden worden toegelaten.

 

Meer info: www.superprestigezonhoven.be / www.superprestigecyclocross.be

Palmares:

2014: Kevin Pauwels

2013: Sven Nys

2012: Sven Nys

2011: Niels Albert

2010: Zdenek Stybar (oktober)

2010: Sven Nys (februari)

Bron: PM Golazo