Petra Mermans wil mooi jaar goed afronden

Petra Mermans wil mooi jaar goed afronden

Petra Mermans kan al terug blikken op een mooi seizoen. Vorige week werd ze nog Belgische kampioene Eliminator en ze is goed voor zo’n tien overwinningen.

In de Pearl-Izumi Beneluxcup in Landgraaf verliep ook alles naar wens. ‘Ik had een goede start, was als derde weg. Dan kreeg ik precies geen zuurstof meer door de inspanningsastma die ik heb. Daardoor verloor ik een paar plaatsen. Maar toch ben ik blij met de zesde plaats, want het deelnemersveld was mooi,’aldus de Vanomobilrenster.

Vorige week nam ze deel aan het BK Eliminator om haar trui te verdedigen. Dat deed ze met verve. ‘Ik wilde mijn titel niet zo maar uit handen geven. Zonder enige voorbereiding begon ik eraan. Ik had geen spurttraining gedaan en tegen dames die 15 jaar zijn dan ik, is dat wel lastig(lacht). Maar ik heb mijn mannetje kunnen staan. Alleen in de laatste reeks ging het er hard aan toe. Maar de trui was toch al binnen. Ik was de enige Belgische in de finale. Ik heb er op ervaring kunnen rijden. Zo’n extra truitje in de wacht slepen is altijd wel mooi voor de sponsor. In totaal hebben we er vijf voor het Vanomobilteam behaald, een mooie prestatie voor het hele team.

Petra Mermans portret

Petra vindt het enorm spijtig dat de wedstrijd in Apeldoorn weg valt. ‘Dat is enorm zonde. Dat parcours is 100% op mijn lijf geschreven. Maar de organisatie zal zijn redenen wel hebben voor deze afgelasting. Nu volgen voor mij nog enkele Flanderscups met Langdorp en Ravels. Wellicht zal dan nog de finale voor de Beneluxcup in Luxemburg volgen. Ik twijfel nog aan de City Mountainbike in hetzelfde weekend. Maar ik sta goed in het klassement van de Beneluxcup, dus kan ik nog wat punten sprokkelen,’aldus de Belgische XCE kampioene.

Veldrijden zit er niet meer in voor Petra. ‘Ik heb mijn veldritfietsen verkocht. Ik heb geen UCI punten en dan sta ik altijd helemaal achteraan. Dan wordt het moeilijk. Lopen is ook niet mijn ding niet zo,’ besluit ze.