Philip Buys en Mathijs Beukes winnen vierde rit in Cape Epic

Philip Buys en Mathijs Beukes winnen vierde rit in Cape Epic

Een klinkende overwinning voor het Zuid-Afrikaanse duo Philip Buys-Mathijs Beukes die de eerste plaats weg kaapten voor Kristian Hynek – Alban Lakata die weer net voor Sauser – Kulhavy eindigden en zo is het podium van de vierde rit bekend.
Het werd een harde lange strijd waarin de Zuid Afrikanen het voortouw namen en uiteindelijk als eerste over de streep bolden met 3.31 minuten voorsprong.

Bij de vrouwen zijn het andermaal Annika Langvad en Ariane Kleinhans die uitpakten met een voorsprong van 20 minuten op Jennie Stenerhag en Robyn Lee de Groot. De derde plaats voor Esther Suss en Alice Pirard die wederom goed presteerden en maar drie minuten later dan het tweede duo binnen komen na deze etappe.
Tiende plaats en meer dan het vermelden waard het Lovechock team van Sanne van Paassen en Jolien Janssen.

Masters die nog steeds leiden in het algemeen klassement zijn Bart Brentjens en Abraoo Azevedo van het Betch.nl-Superior team , met 10 seconden in de etappe tweede worden achter de sterke mannen van Dorma team Nico Pfitzenmaier en Robert Sim. De derde plaats was voor Daniele Nardello en Karl Zoetemelk.
Bijzondere vermelding op de vijfde plaats voor Team technofit met de Belgen Bart van de Water en Pascal de Kort en op de zevende plaats Danny Bens en John van de Wouw van Team v d Haterd uit Nederland.

Links en rechts toch enkele renners die door ziekte uitgeschakeld zijn en hun partners alleen moeten verder doen

Jan van Dijk