Ploegenvoorstelling BKCP- Corendo en Enetherm – BKCP in Antwerpen

Ploegenvoorstelling BKCP- Corendo en Enetherm – BKCP in Antwerpen

In de Ark in Antwerpen stelde ploegleider en manager Christophe Roothooft zijn volledige ploeg voor aan de aanwezige sponsors en de pers. BKCP gaat niet langer in zee met Power plus,  maar heeft met Corendon een nieuwe sponsor aan de haak geslagen. Christophe Roodhooft heeft een mooi doel voor ogen met zijn entourage. Ze mikken dit jaar op maar liefst vijftien zeges binnen de ploeg. Hij richt zich dan vooral op de wereldkampioen Mathieu van der Poel en Sanne Cant. Maar ook de andere leden van de ploeg moeten hun beste beentje voorzetten. Bij de junioren wil men vooral kijken naar de prestaties van Jappe Jaspers. Bij de beloften willen ze met  Adam Toupalik wat zeges naar de ploeg te halen.

Mathieu van der Poel was zelf nog niet al te enthousiast. Hij is nog niet volledig hersteld van zijn kwetsure die hij heeft opgelopen tijdens de Ronde van de Toekomst. Hij liep er een knieblessure op waardoor hij hechtingen kreeg in de knie. Ook was er een kneuzing vastgesteld waardoor hij nog langer aan de kant moet blijven dan verwacht was. Hierdoor loopt zijn voorbereiding niet zoals hij verwacht had. Maar toch wil hij de eerste wereldbekerwedstrijd in Las Vegas op 16 september 2015 proberen te halen. In deze eerste wereldbeker wil hij proberen om daar toch nog wat punten te sprokkelen en ondanks de achterstand een mooie prestatie neer te zetten. Zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn om mee te dingen in alle klassementswedstrijden en zoveel mogelijk regelmatige prestaties neer te zetten.

Ook Sanne Cant staat scherp voor het nieuwe veldritseizoen. Zij heeft als ambitie om dit jaar even goed te presteren als dat zij vorig seizoen heeft gedaan. Toen behaalde zij maar liefst 26 overwinningen en dat wil ze nu in het nieuwe seizoen proberen opnieuw te doen. Voor het overige heeft zij niet al te veel doelen. Ze begint haar seizoen in Kessel- Fort. En haar enige hoofddoel waarmee ze zelf bezig is om de wereldtitel te pakken voor eigen volk in Zolder.

Marc Dierickx hoopt met zijn nieuwelingen, junioren en beloften ook wel wat zeges binnen te ploeg te halen. Hij is in ieder geval opgetogen met alle renners die hij onder zijn vleugels krijgt. Volgens hem staan ze er goed voor en zullen ze dit jaar van hen laten horen.