Bart De Vocht gaat voor top 20 op WK Vallnord

Bart De Vocht gaat voor top 20 op WK Vallnord

 

Bart De Vocht had een uitstekend seizoensbegin. Hij was zelfs even leider in de Beneluxcup. In de wereldbeker in Nove Mesto pakte hij uit met een mooie uitschieter als zeventiende. We polsten hem naar zijn ambities voor het WK.

Even terug naar het begin van het seizoen. Je startte voortreffelijk, was zelfs even leider in de Beneluxcup. Hoe kijk je terug op je eerste seizoenshelft?

Ja, super he. Alles liep goed en ik zat echt bijna 2 maanden zowat in een flow, echt leuk om zo te koersen

Maar dan liep het mis op het BK. Er waren bepaalde verwachtingen?

Zo zie ik het niet echt. De conditie was iets minder als in mei en ik had wat pech en wat zenuwachtig. Dat maakte dat ik niet een normale uitslag reed. Maar dat is koers. Ik heb fouten gemaakt waardoor ik geen podiumplaats had. Dat is mijn eigen schuld

Hoe kijk je terug op je wereldbekercampagne?

In zijn geheel had ik er meer van verwacht. Ik wilde altijd top 30 rijden en heb 3 slechte dagen gehad. Dus dat is niet goed. Mijn 17de plaats in Nove Mesto was natuurlijk wel super.

Hoe zijn je verwachtingen naar het WK toe?

Ik probeer er het maximale uit te halen. Als echt alles loopt zoals het moet denk ik dat ik een top 20 kan rijden. Dat is dus ook het doel. Maar als ik alles heb kunnen geven en ik word 33e zal het ook zo zijn. Als mijn gevoel dan goed was, zal ik ook tevreden zijn.

Bedankt voor dit mooie interview en veel succes zaterdag! 

Bart De Vocht (finish bnlcup foto Domincus)

Foto’s : Eric Dominicus