Ploegvoorstelling ZZPR- Orange Babies

Ploegvoorstelling ZZPR- Orange Babies

 

Bij Tricorp workwear een belangrijke sponsor voor ZZPR in Rijen vond  de ploegenvoorstelling plaats van het ZZPR Cycling team voor seizoen 2015-2016; Frank Groenendaal stelde hier zijn 8 renners voor die het dit jaar gaan doen voor de grootste crossploeg van Nederland.

Stevige taal valt er niet te horen en er worden al helemaal geen onmogelijke doelen gesteld. Realisme is voor de renners van ZZPR een ding wat in hun genen zit en realistische doelen stellen ook. Wat opvalt is de gedrevenheid waarmee de renners spreken over hun sport en natuurlijk wil eenieder er op zijn of haar manier het allerbeste uithalen wat er in zit. De doorstromers in dit selecte ZZPR gezelschap zijn de junioren en beloften renners die nog grote doelen kunnen en mogen stellen . Twan van den Brand en Patrick van Leeuwen zijn de zogezegde team captains, hebben in ieder geval veel zin in het avontuur wat het crossen ook wel genoemd wordt.

Nieuwelingen in dit gezelschap zijn toch ook weer een Brabander met Koen van Helvoirt uit Erp , die 1 ste jaarsjunior is en een hele goede lichting tegen heeft. Andere nieuwe renster in plaats van Lizzy Witlox, nog op het allerlaatste moment aangetrokken, is Suzanne Verhoeven. En ja hoor; op deze vraag kunnen we bevestigend antwoorden “dochter van ” en het wielerbloed met de paplepel ingegoten gekregen.

Koen Weijers , Inge van der Heijden , Bjorn van der Heijden , Gert-Jan Bosman , Patrick van Leeuwen en Twan van den Brand zijn de namen van het vorige seizoen die blijven en dit seizoen zeker wel beter gaan doen dan het vorige seizoen. Bjorn kampt een klein beetje met vormverlies waar niet direct een aanwijzing voor te vinden is. Bjorn gaat wel met open vizier het seizoen in om ook even te zien waar hij momenteel staat in het veld. Gert-Jan Bosman gaat in overleg met de ploeg meer op de weg rijden en dat een jaar een kans geven om te kijken hoe ver hij daar in kan komen. Dit betekent dat Gert-Jan minder in het veld rijdt, maar wel gerichter zijn wedstrijden kiest.

Inge van der Heijden en Koen Weijers gaan door waar ze vorig jaar zijn gebleven en dat is de goede weg naar de top toe bewandelen. Er ligt niet echt druk op de renners, maar bepaalde doelen worden er wel degelijk gesteld en de ambitie is ook aanwezig om het beter te doen dan vorig jaar. Doorgroeien is ook één van de grote dingen waar ZZPR als ploeg mee bezig is.

Koen gaf al aan iets later in vorm te willen zijn, om die ook wat langer in het seizoen te kunnen behouden, zonder opgebrand te raken.

Twan van den Brand en Patrick van Leeuwen hebben de messen al geslepen en vormen een goed team in de cross en op in het mountainbiken. Ook op de weg hebben ze zich terdege voor kunnen bereiden op dit seizoen via de ploeg van Jo Piels. Patrick gaat al snel aan de slag in de cross van Aben in Zwitserland waar al een degelijk startveld staat en UCI punten te halen zijn. Twan van den Brand ten slotte heeft te kennen gegeven ook wat later in vorm te zullen zijn door zijn blessure. Hij hoopt ook tegen Valkenburg al in goede doen te zijn om mee te kunnen strijden op het hoogste plan.

 

Ambities genoeg derhalve en Frank Groenendaal kan trots zijn op wat er bereikt is de afgelopen jaren. Ook hangt een samenwerking met het Rabo Dev team in de lucht. Dat kan resulteren dat er meer en beter samengewerkt wordt door deze twee ploegen.

Er zijn niet direct contracten voor bijvoorbeed een Bpost Banktrofee of Superprestige afgesloten. Ook daar is al te kennen gegeven dat er wat selectiever gestart gaat worden. Er wordt per wedstrijd ingeschreven om wat frisser door het seizoen te gaan, zonder dat je kapot gekoerst bent zoals dat zo mooi heet.

Twan van den Brand is ook zeker nog in het blikveld van de bondscoach. Daar kan misschien nog wel één en ander voor de wereldbekers uitkomen om ook op het allerhoogste niveau te kunnen presteren.

Iedereen veel succes het komende seizoen en bedankt voor de goede ontvangst!

 

Jan v Dijk