Ronde 2 in Verona gewonnen door Leo Garoyan (Frankrijk)bij de elites men en bij de elites women ging de winst naar Zoë Claessens

Ronde 2 in Verona gewonnen door Leo Garoyan (Frankrijk)bij de elites men en bij de elites women ging de winst naar Zoë Claessens

De twee eerste ronden van het Europese Kampioenschap zijn verreden in Verona en er zijn al wat kaarten geschud. Bij de elites men ging de winst naar Frankrijk met Leo Garoyan en bij de elites women was het Zoë Claessens die mocht juichen.

Geen tweede winst voor Niek Kimmann maar wel Leo Garoyan die de tweede ronde van het EK op zijn naam schreef voor Sylvain André en Ross Cullen.

De Belgische rijders kwamen niet verder dan de 1/8e finale. Ruben Gommers wist een vijfde plaats te behalen in zijn 1/8e en eindigde daarmee in het toaal 28/76 deelnemers. Thibaut Stoffels behaalde een zevende plaats in zijn 1/8e finale en behaalde hiermee de 40/76 plaats. Voor Mathijs Verhoeven en Wouter Segers liep het niet zoals ze verwacht hadden. Zij gingen er allebei uit in hun reeksen.

Bij de junior men ging de winst naar de Nederlandse rijder Jaymio Brink. Hij mocht samen met Tommaso Frizzarin en Albert Grappo het podium op. Voor de Belgische rijders waren de beste resultaten in deze ronde voor Seppe Laenen. Hij behaalde een zevende plaats in zijn halve finale. Dieter Brouns behaalde een zevende plaats in de kwartfinale. Thomas Willems behaalde een zevende plaats in de kwartfinale. Wannes Magdalijns behaalde een vijfde plaats in de 1/8e finale en Viktor Beirinckx behaalde een zesde plaats in de 1/8e plaats.

Bij de men under 23 behaalde Magnus Dyhne een eerste plaats voor Denemarken. De tweede plaats was voor Giacomo Gargallia en de derde plaats ging naar Theo Touin van Frankrijk. Mathijn Bogaert behaalde voor België een zesde plaats in zijn finale. Yan Slegers ging eruit in zijn reeksen.

Bij de Elites women ging de winst naar Zoë Claessens. Bethany Schriever behaalde de tweede plaats en Laura Smulders moest zich tevreden stellen met een derde plaats. Ook nu geen Elke Van Hoof aan het starthekke.

Bij de junior women ging de winst naar Valerie Vossen. Het podium werd vervolledigd door Sabrina Kosarkovo en Dominika Manikova. De zusjes Gommers behaalden de finale. Aiko Gommers behaalde de vijfde plaats en Robyn Gommers werd achtste. Helaas voor Merel Van Gastel want zij ging eruit in haar reeksen.

De volgende EK Ronden zullen verreden worden in Zolder.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : UEC