Sam Gaze en Rebecca Mc Connell winnen shorttrack in wereldbeker Albstadt

Sam Gaze en Rebecca Mc Connell winnen shorttrack in wereldbeker Albstadt

Sam Gaze heeft de tweede shorttrackrace voor de wereldbeker in Albstadt gewonnen. In een langgerekte spurt haalde de ploegmaat van Mathieu van der Poel het van de Fransman Jordan Sarrou en wereldkampioen Nino Schurter. De Duitser Lucas Schwarzbauer reed driekwart van de wedstrijd aan de leiding en werd uiteindelijk vierde. Tom Pidcock streed in de finale wel mee en werd uiteindelijk nog achtste. Pierre de Froidmont nam een goede start, maar eindigde uiteindelijk als 27 ste juist voor Jens Schuermans.

In de laatste ronde nam Gaze het heft in handen en nam een kleine voorsprong op zijn achtervolgers. Maar de kloof werd opnieuw gedicht en zo werd het nog een spannende spurt die Gaze won.

‘Ja, vandaag was het nogal wat. Ik ben na twee jaar eindelijk terug op niveau. Samen met het team heb ik hard gewerkt. Mijn winter was goed en nu ben ik terug op wereldbekerniveau. Ik geniet van deze zege. Zonder enige druk bekijk ik het wel verder van dag tot dag;’ aldus Gaze na zijn zege.

Bij de vrouwen ging de zege naar Rebecca Mc Connell. Ze haalde het voor Pauline Ferrand-Prévot en Jenny Rissveds. In de slotronde viel de beslissing. Mc Connell snelde weg van de rest en alleen Ferrand-Prévot kon haar volgen. De Australische kon haar sprintsnelheid aanhouden en kon de Europese kampioene afhouden. Rissveds ging Keller en Neff vooraf. Vas werd zesde voor Anne Terpstra. Ook Anne Tauber eindigde in de top tien. Onze landgenote Emeline Detellieux werd 38ste. Githa Michiels moest wegens ziekte forfait geven voor dit weekend.

Foto’s van fotograaf ter plaatse Luc Wilms