Sanne Cant is voor derde opeenvolgende keer wereldkampioene in Bogense

Sanne Cant is voor derde opeenvolgende keer wereldkampioene in Bogense

Sanne Cant heeft haar derde opeenvolgende wereldtitel gepakt bij de vrouwen elite in Bogense. Lucinda Brand pakte het zilver en Marianne Vos het brons. 

Na de eerste ronde hadden we vier leiders met  Sanne Cant, Denise Betsema, Annemarie Worst en  Marianne Vos. EllenVan Loy reed als vijfde voor Keough, Brand, Brammeier en Neff.

In de  derde ronde kwam Jolanda Neff aansluiten bij de vier leidsters. Even later sloot ook Lucinca Brand aan. 

Halfkoers schudde Sanne Cant hard aan de boom en dat had gevolgen. Ze reed weg en kreeg Betsema mee. Worst, Vos en Brand gingen in de achtervolging.  Neff moest na een val afhaken vooraan. 

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kregen we een hergroepering. Cant leidde voor Worst, Betsema en Brand. Vos volgde op een tiental seconden. Cant plaatste dan een splijtende demarrage en nam een handvol seconden op de Nederlanders.

De titelverdedigster had bij de bel voor de laatste ronde zes seconden voorsprong op Brand en Vos. Betsema en Worst moesten afhaken. Brand ging dan alleen op zoek naar Cant.  De Nederlandse en de Belgische kampioene vochten een heerlijk duel uit met vijf seconden bonus voor Cant. 

Cant haalde het uiteindelijk voor Lucinda Brand en Marianne Vos. Tweede Belgische werd Ellen Van Loy als tiende net voor Laura Verdonschot. Knappe prestatie ook voor Jolanda Neff met haar zesde plaats .

Sanne Cant straalde na aankomst en wist geen blijf met haar emoties. ‘De eerste wereldtitel was onverwacht. Ik kan niet geloven dat het me terug gelukt is.  Het is waanzinnig.  Toen ik zag dat ik het gat geslagen was, moest ik blijven gaan en dat is gelukt. De pers maakte het me vooraf wel een beetje moeilijk.’

Uitslag:

 1. Sanne Cant in 47:43
 2. Lucinda Brand(Ned) op 9”
 3. Marianne Vos(Ned) op 15”
 4. Denise Betsema  op 25”
 5. Annemarie Worst op 34”
 6. Jolanda Neff(Zwi) op 1’16”
 7. Kaitlin Keough(USA) op 1’21”
 8. Nikki Brammeier(GB)
 9. Sophie de Boer(Ned)
 10. Ellen Van Loy op 2’05”
 11. Laura Verdonschot