Inge van der Heijden wereldkampioene beloften

Inge van der Heijden wereldkampioene beloften


Inge van der Heijden heeft de wereldtitel bij de vrouwen beloften gepakt. De Nederlandse klopte haar landgenoten Fleur Nagengast en Ceylin del Carmen Alvarado. Een volledig Nederlands podium, net zoals op het EK, maar in een andere volgorde. 

De Nederlandse meisjes onder leiding van Inge van der Heijden, Ceylin del  Carmen Alvarado en Fleur Nagengast.  hielden er meteen een strak tempo in met de Britse Kay  in het wiel. 

 Yara Kasteleyn. Marthe Truyen zat niet ver. 

Bij het ingaan van de tweede ronde kregen we een omvangrijk peloton met  ondermeer vier Nederlanders: van der Heijden, Alvarado, Nagengast en Pieterse, Marthe Truyen, Kay, Koller, Riberolle, Harley.

Halfweg deze ronde reed Alvarado weg van de rest. 

Halfkoers hadden we een kopgroep met acht leidsters: de Nederlandse Pieterse, Alvarado en van der Heijden, de Britse Kay, de Italiaanse Persico, de Française Riberolle, de Zwitserse Koller en de Amerikaanse Clouse.  Een heel internationaal gezelschap dus. 

De volgende had Clouse vooraan afgehaakt.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde was de situatie vooraan hetzelfde. Acht titelkandidaten dus nog. 

Het tempo lag niet erg hoog, zodat de Amerikaanse Honsinger in de laatste ronde kwam aansluiten. Met twee Amerikanen, vier Nederlanders, een Zwitserse, een Française en Britse kon het nog alle kanten uit. 

Alvarado  viel aan, kreeg van der Heijden mee. Die laatste ging over Alvarado en pakte de titel voor Nagengast en de leeg gereden Alvarado.

Uitslag:

  1. Inge van der Heijden (Ned)in 42:09
  2. Fleur Nagengast(Ned) op 0:03
  3. Ceylin del Carmen Alvarado(ned) 0:08
  4. Silvia Persico(Ita) 0:09
  5. Anna Kay(GB) 0:09
  6. Puck Pieterse(Ned) 0:09
  7. Katie Clouse (USA) 0:17
  8. Nicole Koller(Zwi) 0:17
  9. Marion Norbert-Riberolle(Fra) 0:21
  10. Clara Honsinger(USA) 0:22

14. Marthe Truyen 0:38

18. Axelle Bellaert 1:29

24. Jinse Peeters

Foto: Sporza