Mathieu van der Poel zegeviert in Lille en pakt eindzege in DVV Verzekeringen Trofee

Mathieu van der Poel zegeviert in Lille en pakt eindzege in DVV Verzekeringen Trofee

Wie anders dan Mathieu van der Poel zegevierde in de Krawatencross in Lille. De wereldkampioen kwam solo aan voor Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Toon Aerts.

Een hoge snelheidscross dat was het vandaag in Lille. Van der Haar, Van der Poel als snelste weg in de eerste meters na de start. Quinten Hermans die zich in de kijker wil rijden voor zijn nieuwe ploeg van Hans van Kasteren. Hij ging resoluut naar de leiding en consolideerde in de lussenpassage. Hermans versnelde en wereldkampioen Mathieu van der Poel werd mee op sleeptouw genomen. Toon Aerts volgde in vijfde stelling. Lang duurde het niet vooraleer de wereldkampioen de wedstrijd naar zijn hand zette.

Hij nam in de tweede ronde zes seconden op Nieuwenhuizen en de rest van de groep met onder meer Quinten Hermans, Lars Van der Haar, David Van der Poel, Toon Aerts, Van Kessel, Sweeck.

Maar de vogel was vliegen ook al maakte hij in de vijfde ronde nog een valpartij door te kort aan een paaltje voorbij te rijden. Doch de achtervolgers konden niet terug keren. Quinten Hermans reed een sterke wedstrijd maar door materiaalpech verloor hij zijn tweede plaats en moest op het einde tevreden zijn met een negende plaats.

De strijd voor de ereplaatsen ging tussen Michael Vanthourenhout en Toon Aerts. Maar deze laatste gaf een gelaten indruk. De laatste crossen blijken voor hem er teveel aan te zijn. Doch hij mag niet klagen over zijn seizoen. In Lille pakte hij de derde plaats en werd tweede in de DVV trofee. Michael Vanthourenhout werd knap tweede.

daguitslag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Michael Vanthourenhout
  3. Toon Aerts
  4. Lars van der Haar
  5. Laurens Sweeck
  6. David van der Poel
  7. Corné van Kessel
  8. Joris Nieuwenhuis
  9. Quinten Hermans
  10. Jim Aernouts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s: Marc Bluys