Scott-Sram MTB racing team vol optimisme naar Cape Epic

Scott-Sram MTB racing team vol optimisme naar Cape Epic

Het Scott-Sram MTB Racing team ontvouwde zijn plannen voor de Cape Eic dit jaar.
‘De focus van het team zal in 2019 liggen op de Wereldbeker en het Wereldkampioenschap in Mount Saint Anne, Canada, eind augustus. Voor de mannelijke renners wordt het seizoen gekruid met de Cape Epic in Zuid-Afrika (16-24 maart), het eerste hoogtepunt van het jaar. Deze keer gaan de Olympische en Wereldkampioen samenwerken met het jonge geweld Andri Frischknecht. Het Zwitserse team is optimistisch over de meest prestigieuze MTB-rittenkoers ter wereld. Uit ervaring weten we allemaal dat deze onvoorspelbare race in beide richtingen kan gaan. N1NO Schurter: “Met Andri hebben we een goede kans om in de mix te zitten voor de topplaatsen. Hij is een bewezen talent in een rittenkoers.. Je weet maar nooit, het zou wel eens super goed kunnen gaan zoals in 2017, toen we de Epic wonnen. Of het kan misgaan door mechanische problemen, ziekte of ander ongeluk zoals vorig jaar,’ besluit teammanager Thomas Frischknecht..

2018 Zwitserse Epic-winnaar Andri Frischknecht voegt eraan toe: “Rijden in de Cape Epic met mijn mentor N1NO is als een droom die uitkomt. Ik geef het 100% en een beetje meer om deze kans aan te grijpen en te laten zien waartoe ik in staat ben”.
Meer mededingers dan alleen een back-up team zijn Lars Forster en Gert Heyns. SCOTTT-SRAM’s Europees Kampioen en de Zuid-Afrikaanse Marathon Kampioen zullen deelnemen onder de naam DSV/SCOTTT-SRAM, wat de fusie is van beide teams waar ze voor racen. Met Cape Epic rookie, Lars Forster – bekend om zijn grote motor – en SCOTTT-renner, Gert Heyns – een ervaren Cape Epic-renner en etappewinnaar – zullen de twee kampioenen waarschijnlijk in de mix zitten voor de podiumgevechten van dit jaar.