Timo Kielich gaat voor top vijf op WK

Timo Kielich gaat voor top vijf op WK

Timo Kielich mag zaterdagnamiddag om 13 uur bij de beloften het veld in. De Belgische beloftenkampioen hoopt op een top vijf notering. Hij zal alvast concurrentie hebben van landgenoot en titelverdediger Eli Iserbyt en Tom Pidcock. De generale repetitie was niet helemaal top in Hoogerheide.  De Alkenaar viel net buiten de top tien. Maar hij had verzachtende omstandigheden. Timo had net een tiendaagse stage in Spanje achter de rug. Bovendien moest hij nog enkele examens afleggen.

‘Ik ben naar Spanje getrokken samen met de ploeg. Ik hoop een top vijf te rijden, op een goede dag waarin alles meezit moet dit lukken. Op het parcours heb ik zelf nog nooit gereden. Ik ken het parcours alleen van op tv en foto’s en kan hierover dus nog niet oordelen. Na het WK ga ik een week skiën met school, daarna zal ik nog het seizoen afwerken tot in Oostmalle. Het mountainbikeseizoen gaat er ongeveer hetzelfde als vorig seizoen uitzien. Een precies beeld heb ik hier nog niet op.

De visie van provinciaal coach Eddy Ponet

Hij had duidelijk last van een voor hem nieuwe aanloop om zijn laatste loodjes te spenderen door een stage. Hij heeft bewust de WB in Frankrijk links laten liggen. Wat ik goed vond dat hij daar geen vragen hieromtrent stelt. En wat telt voor Ryan telt nog meer voor Timo. Hij heeft een trui die hij een jaar mag dragen. En als je weet wie er zal starten:  Eli en Thomas,  een wereldkampioen en een toptalent. Dan weet je dat je eerlijk met jezelf moet zijn en mits een goede dag een plaats bij de eerste 5 haalt. Geweldig zou het zijn als zijn demonstratie op het BK zag en de tijden van hem vergeleken had. Dan ga je dromen,  maar dat mag hij van mij en ik droom mee. Maar nog eens: de kers zat al op de taart en zonder prestatie druk start je met een ander gevoel. Dat integendeel van eerder vernoemden waar alleen de titel goed genoeg voor zal zijn. Ik ben al gelukkig dat hij dit alles mag beleven. 

Foto: Lindsey Ameye, Marc Bluys en Eddy Ponet(facebook)