Selectie voor het WK veldrijden in Koksijde

Selectie voor het WK veldrijden in Koksijde

ava

Bondscoach Rudy De Bie heeft zijn selectie voor het WK in Koksijde bekend gemaakt.  Bij de elite waren Kevin Pauwels, Sven Nys en Niels Albert al zeker.  Klaas Vantornout, Rob Peeters en zijn ploegmaat Tom Meeusen en Bart Aernouts maken verder deel uit van de zevenkoppige selectie.

Sven en Dieter Vanthourenhout werden als reserven aangeduid.  Als er geen Belg volgende zondag in Hoogerheide  het eindklassement van de wereldbeker wint, dan valt er alsnog nog één renner af.

De Bie ging  dus niet in op de vraag van Sven Nys om zijn vriend en ploegmaat Sven Vanthourenhout mee te nemen.  ‘Bart Aernouts was derde en Tom Meeusen werd  vijfde in de wereldbeker in Koksijde. Rob Peeters is een snelle starter. Bovendien zullen de helpers snel naar de achtergrond verdwijnen als de toppers in actie komen, ‘motiveerde De Bie zijn selectie.

West-Vlaming Sven Vanthourenhout reageerde al ontgoocheld op zijn niet-selectie via Twitter.

Bij de dames elite kiest de bondscoach voor het podium van het BK met Sanne Cant, Joyce Vanderbeken en Hilde Quintens.  Hier werden geen reserven aangeduid.

Bij de heren beloften U23 zulllen Wietse Bosmans, Vinnie Braet, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Gianni Vermeersch ons land vertegenwoordigen. Reserven zijn(alfabetisch): Jens Adams, Stef Boden en Tim Merlier.

Bij  de junioren heren werden Quinten Hermans, Daan Hoeyberghs, Daan Soete, Wout Van Aert en Yorben Van Tichelt aangeduid. Reserven zijn(alfabetisch): Din Van Den Driessche, Matthias Van De Velde en Berne Vankeirsbilck.

 Foto: www.unique-pictures.be