Shanyl Deschoesitter maakt haar favorietenrol waar….

Shanyl Deschoesitter maakt haar favorietenrol waar….

Topfavoriete Shanyl Deschoesitter uit Waasmunster legt haar concurrenten meteen het achtervolgen op. Emma Szekely werd tweede en Noor Vandendijck werd knap derde.

Klokslag tien uur begonnen de dames nieuwelingen aan hun Belgisch Kampioenschap. Met maar 22 deelneemsters aan de start mochten zij gaan strijden voor de tricolore trui. Bij de kanshebbers hoorden natuurlijk Shanyl Deschoesitter. Meteen van bij de start nam zij een goede start en legde haar concurrenten meteen het achtervolgen op. Helaas voor Amber Coninckx was het BK snel gedaan. Van bij de start moest zij al afrekenen met materiaalpech.

Vooraan werd er niet gewacht. Bij de eerste doordocht had Shanyl Deschoesitter al een ruime voorsprong op haar concurrenten. In de achtervolging kregen we Emma Szekely, Noor Vandendijck, Merel Vandevelde die probeerden het gaatje te dichten maar Shanyl hield het tempo strak.

Ronde na ronde kon Shanyl Deschoesitter haar voorsprong uitdiepen en zelfzeker naar de Belgische titel fietsen. Achter haar werd de strijd voor plek twee gestreden tussen Emma Szekely en Noor Vandendijck. De andere rensters deden niet meer mee voor het podium.

Emma Szekely nam de wedstrijd in handen voor de tweede plaats en zette haar medevluchtster onder druk. Maar Noor liet niet begaan en bood weerwerk. Naar het einde van de wedstrijd toe nam Emma de bovenhand en haalde zij het zilver naar haar toe. Noor Vandendijck werd mooi derde.

eindstand BK Dames nieuwelingen :

1. Shanyl Deschoesitter
2..Emma Szekely
3. Noor Vandendijck
4. Merel Vandevelde
5. Ilken Seynave
6. Anna Corvers
7. Sanna Laurijssen
8. Alexe De Raedemaeker
9. Laure Huybrechts
10. Kaylani Bartels

Bron : Nancy Aerts

Foto : Shanyl Deschoesitter