”Snelle omloop in Plzen”

”Snelle omloop in Plzen”

ava

Morgen wordt er in het Tsjechische Plzen de eerste wereldbekermanche van het seizoen verreden. De renners krijgen in het land van Zdenek Stybar een snelle omloop onder de wielen. Dat liet Danny de Bie – ploegleider van Telenet-Fidea- weten.

Hij voorspelt een open wedstrijd. “Vermits het de laatste dagen niet veel heeft geregend zal het een relatief snelle wedstrijd worden. Pilzen heeft een omloop waarop alle betere renners goed uit de voeten kunnen.”

“Het circuit is weliswaar heuvelachtig en selectief, maar niet in die mate dat het een paar voorname renners sowieso uitschakelt. Nee, de omloop is niet extreem. Eerder gewoontjes,” voorspelde de Bie.

Met de auto of het vliegtuig

Zo’n 800 kilometer moest er overbrugd worden naar Tsjechië. Ieder deed het op zijn eigen manier, sommigen namen de auto of de kamper, anderen boekten dan weer een vliegtuigticket. Voor Joyce Vanderbeken -een van onze Belgische vrouwen- werd het een hel van een reis.

Het begon al voor de eerste kilometer gereden was. “Verdorie, mijn GPS kent Tsjechië niet. Den dommerik,” liet ze weten via Facebook. “Gelukkig is Franky Van Haesebroucke  weer eens mijn redder in nood. Naast mijn persoonlijke chauffeur heeft hij ook een goede GPS.”

Bij aankomst zaterdag waren er grotere problemen voor Vanderbeken: “De autorit naar het Tsjechische Plzen was voor mij een ware martelgang. Enorm misselijk in de wagen en 2 keer moeten overgeven. Gisteren niets meer kunnen eten.”

“Vandaag ontbeten en momenteel hou ik het binnen, al is mijn maag nog altijd wat ondersteboven.”

Brecht Toelen