Soete pakt de zege in Sint Niklaas bij de beloften

Soete pakt de zege in Sint Niklaas bij de beloften

Het was mooi om zien, een kleine onderonsje onder de mannen van Telenet Fidea en dan mag Daan Soete zijn kansen gaan. Hij reed voortreffelijk weg in Sint Niklaas en zette iedereen op het nakijken. De tweede plaats ging naar Berne Vankeirsbilck en Nicolas Cleppe werd derde.

Het waren de mannen van Telenet Fidea die de wedstrijd in handen namen. Van de wereldkampioen Eli Iserbyt was voorin geen sprake. Dus mochten de anderen hun eigen koers maken. Daan Soete gaf al te kennen over goede benen te beschikken en tijdens een korte onderonsje met zijn teamgenoten mocht hij het zelf proberen. De eerste aanval bleek al onmiddellijk de goede te zijn. Hij reed weg van zijn tegenstanders en mocht zijn eigen stempel op deze wedstrijd drukken. Toupalik probeerd nog vanuit de achtergrond terug te komen maar het lukte hem niet om nog op het wiel van Daan Soete te komen. Die voelde zich zo goed en trok meteen door. De Teamgenoten van Daan probeerde mooi werk te leveren in de achtergrond en daar slaagden ze wonderwel in. In de laatste ronde kregen we nog een sterke remounte van Vankeirsbilck. Hij kon iedereen nog afhouden en tweede worden. De derde plaats was voor Nicolas Cleppe.

Quinten Hermans moest zich tevreden stellen met een achtste plaats in deze wedstrijd maar pakte wel de eindoverwinning in de B-post Bank Trofee.

Bron : Nancy Aerts