Voorbeschouwing PI-Beneluxcup 3 Erezee

Voorbeschouwing PI-Beneluxcup 3 Erezee

Erezee is alweer de derde wedstrijd uit de Beneluxcupreeks. Pearl-Izumi kan tevreden zijn met alle buitenlandse deelnemers in de twee voorgaande wedstrijden. Van horen zeggen is Erezee net zo technisch en mooi als Houffalize? En dat is iets wat wij zaterdag in de namiddag en zondag gaan mee maken.

Gaat Ronny Geerts weerwerk krijgen van Rob Barel voor de eerste plaats? Peter Douha, die de masters 2 weer met een podium vereert of gaan hier meerdere kapers op de kust zijn? Omdat vorige keer veel Nederlanders niet erbij waren. Jimmy Tielens en Gerrit Delfosse regeren in de masters 1, maar ook hier zijn Nederlanders als Maikel Govaerts en Christian de Graaf die op het vinkenslag zitten en die zeker niet werkloos toe gaan zien.

De amateurs misten in Houffalize Liwald Doornbos als podium kandidaat. Is Liwald na zijn zege van vorige week in Oss ook nu weer in goede doen om hier de zege te pakken? Erezee zou dan een parcours zijn wat hem zeker goed moet liggen. Er is Yannick Runhart die op revanche zint , Sam Malfliet of toch een andere bijvb. het tweetal van Vano Mobil Jeroen van de Vijver of Michel Bonneux? Alles staat open met een mooie spannende race in het verschiet.

Gaat Merida Bassa een podium kandidaat leveren omdat ze in de winningmood zijn met hun sterke rijder Sven Burger bij de juniors en Tim van Dijke bij de nieuwelingen. Veel concurrentie is er van Louis Jamin van Merida Wallonië. Liv-Giant dealerteam die wel sterker aan het acteren zijn, maar een mooie plek in deze wedstrijden een beetje node missen in Houffalize. Ook hier geldt veel waar voor je geld met veel deelnemers aan het vertrek.

Is het bij de junior meisjes Didi de Vries die de lakens uitdeelt of Romy Berends? Bij de nieuweling meisjes ook weer een Merida Bassa vrouw in de vorm van Julia Boschker die zwaar tegenstand gaat krijgen van Zoë Mulder en Emeline Dettileux.

De elite vrouwen die twee keer een andere winnaar hadden, maar wel Anne Terpstra in de leiderstrui rond zien rijden. Marianne Vos is geblesseerd en moet revalideren. Annemarie Worst van LIV-Giant die erg goed bezig is, maar telkenmale net langs het podium vist. Alice Pirard won laatste zaterdag nog de Houffa Marathon voor de wereldbeker en zou zich in haar element moeten voelen zondag. Outsiders dan met Laura Turpijn of toch Githa Michiels ?

De elite mannen die elke keer de affiche afronden en met afgelopen wedstrijden twee deelnemers velden om je handen bij af te likken. Met Bart de Vocht , Hans Becking , Jeff Luyten , Kevin Panhuyzen , Nick de Vries , Ruben Scheire , Kjell van de Boogert , Erik Groen en dat aangevuld met Engelse, Ierse en Braziliaanse bikers en drie bikers uit Luxemburg. Wederom een deelnemersveld om je vingers bij af te likken en garant voor strijd op dit mooie parcours in de Ardennen. Wie is het gelukt de techniek van Houffalize nog aan te scherpen de laatste week? Wie gaat überhaupt Bart de Vocht van de eerste plaats af houden ? We gaan het zien en kom naar Erezee voor deze bijzondere strijd.

Jan v Dijk